Srijeda, 7. prosinca 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Konavle / Konavle info /    Sve vijesti iz rubrike info

Počinju vođene pješačke ture kroz Konavle

12.05.2022.


Agroturizam Konavle u nedjelju 15. svibnja 2022. godine, organizira prvu ovogodišnju vođenu pješačku turu po Konavlima i to na djelu Močići – Pendovo selo – Močići. Okupljanje sudionika je ispred „Omega Auto“ u zaseoku Miočići, Čilipi u 15:00 sati. Nakon okupljanja pješači se stazom prema agroturizmu Carevina, dalje prema gumnu i predivnom vidikovcu u Pendovu selu gdje će Agroturizam Konavle organizirati dobrodošlicu sudionicima. Kružna staza vodi nas do Mitreja i kapele Male Gospe te Agroturizma Brautović. Uz još nekoliko usputnih zanimljivosti ruta završava na polaznoj točki. Dužina staze je 10ak kilometara te se očekuje da će pješačenje sa zaustavljanjima i osježenjima u agroturizmima trajati do 19:00 sati. Staze i puteljci su pretežito makadamski bez većih uspona, ali se zbog dužine preporučuje sudionicima da nose prikladnu sportsku odjeću i obuću te vodu. Sudjelovanje na ovoj turi je besplatno za sve sudionike. 

 

Iz Udruge Agroturizam Konavle pozivaju da dođete u što većem broju. Uz to sljedeće tri nedjelje, koliko se organiziraju i pješačke ture, Agroturizam Kameni dvori, Izletište Bakićevo, Izletište Ivankovi i Seoska kuća Čilipi nude „Proljetni menu“, sa svježim, sezonskim namirnicama. Uz prethodnu rezervaciju možete izabrati dali doći na ručak ili večeru te ukusnim jelom zaokružiti izlet i šetnju po Konavlima. Proljetni menu sastoji se od 3 slijeda, a cijena je 150,00 kuna po osobi.

 

Inače, vođene pješačke ture organiziraju se u okviru projekta „Konavle hike“ kao nastavak ovogodišnjih aktivnosti manifestacije „Proljeće u Konavlima“. Tijekom proljetnih aktivnosti Udruge organizirao se događaj „Konavoska vina i ledenice“ te su se na više lokacija čistile i kosile pješačke staze Konavala. Projektom „Konavle hike“ Agroturizam Konavle planira i u narednom vremenu uspostavom, promoviranjem i virtualnom prezentacijom novih pješačkih ruta objediniti i upotpuniti turističku ponudu Konavala.

Najčitanije (7 dana)

Počinje Advent u Župi
POLICIJA: Okolnosti teške prometne nesreće kraj Slanog u kojoj poginuo 26-godišnjak
Nastavlja se s projektog gradnje Pastoralnog centra u Kuparima


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja