Četvrtak, 7. srpnja 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

VIJEĆE ZA URBANO PODRUČJE DUBROVNIKA: Raguž predsjednica, Marić zamjenik

27.05.2022.


U Dubrovniku je  održana  osnivačka sjednica Partnerskog vijeća za urbano područje Dubrovnik. Partnersko vijeće čine predstavnici svih jedinica lokalne samouprave koje čine sastav urbanog područja, javnih tijela, odgojno-obrazovnih ustanova, gospodarskih partnera i organizacija civilnog društva. 

 

Na osnivačkoj sjednici usvojen je Poslovnik o radu Partnerskog vijeća Urbanog područja Dubrovnik s kojim se uređuje način rada te je za predsjednicu Partnerskog vijeća izabrana pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Grada Dubrovnika Zrinka Raguž, a za zamjenika predsjednice pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Župa dubrovačka Jure Marić.

 

Naime, preduvjet korištenja ITU mehanizma u financijskoj perspektivi 2021.-2027. je izrada Strategije razvoja urbanog područja što uključuje i uspostavu institucionalnog okvira za izradu Strategije - Koordinacijskog vijeća, Partnerskog vijeća te Sporazuma o suradnji. Sukladno navedenome, Partnersko vijeće s 31 članom osnovano i imenovano je 11. ožujka 2022. s ciljem sudjelovanja u donošenju SRUP-a za financijsko razdoblje 2021.-2027., utvrđivanja prioriteta razvoja, predlaganja strateških projekata važnih za razvoj urbanog područja te njihove provedbe i praćenja. Osnivanjem Partnerskog vijeća ispunjena su sva tri koraka uspostave institucionalnog okvira za izradu SRUP-a.

 

Podsjetimo, ITU mehanizam omogućuje integriranje sredstava iz različitih europskih fondova i operativnih programa te ulaganja tih sredstava u aktivnosti kojima će se ojačati uloga gradova kao pokretača gospodarskog razvoja. 

Najčitanije (7 dana)

ŽUPKA: Pravi li Nardelli čistku u TZ Općine Župa dubrovačka za svoje pulene
Španjolska uvodi menstrualno bolovanje, treba li i Hrvatska
ŽUPKA: Što se krije u financijskom izvješću župske Turističke zajednice?


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja