Petak, 19. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Sport /    Sve vijesti iz rubrike Sport

Tko su najbolji župski sportaši

04.06.2022.


U organizaciji Zajednice sportova Župe dubrovačke na svečanosti u hotelu Sheraton dodijeljene su nagrade najboljim župskim sportašima u 2021. godini.

Nagrada za najuspješniju župsku sportašicu i za 2021. godinu je pripala Ivi Oberan župskoj judašici koja s ponosom ističe kako je 2021. bila najuspješnija godina u dosadašnjoj judo karijeri. Godina je krenula s nekoliko trening kampova a onda je početkom ožujka osvojila prvu medalju na svjetskom kupu, broncu u Pragu. Ta medalja omogućila joj je nastup na njenom prvom seniorskom europskom prvenstvu koje se održavalo u Lisabonu. Slijedi Svjetski kup u Zagrebu gdje je došla do najvećeg uspjeha karijere, a to je osvajanje zlatne medalje na svjetskom kupu. Uspjeh je još veći budući da ga je ostvarila pred domaćom publikom. Na seniorskom prvenstvu Hrvatske po drugi put postala seniorska prvakinja Hrvatske.  Na europskom seniorskom kupu u Orenburgu, Rusiji gdje  došla je do bronce. Na svjetskom kupu u Sarajevu bila je nadomak medalje. U listopadu prošle godine Iva nastupa na europskom kupu u Dubrovniku pred domaćom publikom i dolazi do zlata. S tom medaljom na najbolji mogući način zaključila je Iva jako uspješnu godinu.

Najuspješniji sportaš u 2021. je vozač Auto kluba Župa dubrovačka Matija Jurišić. Matija 2021. godine nastupa  na brdskim utrkama prvenstva Hrvatske i Europe. Sezona opet prolazi jako uspješno s 4 pobjede u grupi za prvenstvo Hrvatske i jednom pobjedom u grupi na Europskom prvenstvu u Buzetu. Na kraju osvaja 2. uzastopnu titulu prvaka Hrvatske u grupi A ,  titulu viceprvaka Europe u grupi 4. i titulu najuspješnijeg juniora.

 

Nagrade najuspješnijoj sportašici i sportašu je uručio predsjednik Zajednice sportova Ivica Cumeljan.


Nagrada za najuspješniju ekipu i ove godine kao i sve prethodnih pripada Auto klubu Župa dubrovačka.
Župski auto klub je 2021. godine  nastupio u svim disciplinama na prvenstvu Hrvatske uz pojedinačne  izlete na Prvenstvo Europe i centralno europske zone. Jednako kao i ove godine fokus je bio na najzastupljeniju i najjaču disciplinu - brdske utrke,gdje su već godinama u vrhu. Tako su '21. nastupili na 8 natjecanja koja su se vozila u 4  države: Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora te Slovenije. Konstantnim nastupima u vrhu,  vozači autokluba župa  osigurali su još jednu titulu vice prvaka Hrvatske.  

Nagradu je predsjedniku Autu kluba Mariju Baroviću uručio dopredsjednik zajednice sportova Bruno Glavočić.  

 

Najdarovitija sportašica Župe dubrovačke i župska sportska nada je Andrea Kalacanović članica Judo kluba Župa dubrovačka. Andrea je na domaćim i inozemnim natjecanjima osvojila je dvadesetak medalja. Značajne rezultate je postigla na memorijal Matea Knego drugo mjesto i prvo mjesto na natjecanju Dubrovačko neretvanske županije, a kruna dosadašnje karijere joj je treće mjesto na prvenstvu Hrvatske za djevojčice u kategoriji U-14 do 52 kilograma. Članica je i streljačkog kluba gdje također ima značajne rezultate.  Osim juda , Andrea Voli i druge sportove, uživa u košarci,ribolovu, a velika joj je želja naučit skijati. U budućnosti želi završiti kineziologiju te postati trener juda i profesor tjelesnog odgoja.

Nagradu Andrei je uručio Mateo Delić, tajnik Zajednice sportova Župe dubrovačke.

Uz nagrade dodijeljene sukladno Javnom pozivu, na svečanosti u hotelu Sheraton dodijeljen i niz posebnih nagrada  i priznanja župskim klubovima i sportašima.

Posthumno nagrade su dodijeljene vaterpolisti Đuru Savinoviću i vaterpolskom treneru Vidu Bogdanu, nagrađen je i Luko Ledinić  član boćarskog kluba ŠBK Rijeka Mandaljena županijski pobjednik u boćanju disciplina – pojedinac klasično, Rukometni klub Ardiaei koji je u debitantskoj sezoni osvojio naslov u 2. HRL-jug  te se nakon 9 mjeseci postojanja plasirao u 1. HRL-jug, generacija u-12 NK Župa dubrovačka, Bridge klub Astarea  seniorski prvaci Hrvatske u bridžu za parove, te tri igračice dubrovačkog Juga, mlade Župke koje su postale članice ženske vaterpolo reprezentacije Lana Korać, Nea Matičević i Nina Jazvin.

Dvije nagrade su pripale sportskim klubovima koji u svojoj dugoj tradiciji djelovanja ove godine obilježavaju velike obljetnice; VK Gusar koji slavi 70 godina postojanja i Nogometnom klubu Župa dubrovačka za 50 godina djelovanja kluba. 

Najčitanije (7 dana)

Albanka koja je skrivila prometnu nesreću ide u istražni zatvor
Plenković u Dubrovniku na središnjem izbornom skupu HDZ-a
DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja