Srijeda, 17. kolovoza 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Župska TZ turističku sezonu počela otkazima

29.06.2022.


Po svemu sudeći Turistička zajednica Općine Župa dubrovačka u žižu turističke sezone ulazi s jednom zaposlenom osobom i to direktoricom Anamarijom Kusalo, kojoj je nedavno Turističko vijeće župske TZ na čelu s načelnikom Silviom Nardellijem potvrdilo novi četverogodišnji mandat.

 

Naime, u župskom Turističkom, kako ga brojni iznajmljivači nazivaju, otkaz je uručen dvjema zaposlenicama Aniti Butrici koja tu radi 24 godine kao voditeljica računovodstva i Pauli Miloslavić koja je u TZ zaposlena pet godina.  One su sada na godišnjem odmoru, nakon čega im počinje teći otkazni rok. Vrlo je izvjesno i da će pokrenuti sudski spor kako bi zaštitile svoja radna prava.

 

Prema pisanju Dubrovnikneta, načelnik Općine Župa dubrovačka, Silvio Nardelli očekuje kako će djelatnice, obzirom na novonastalu situaciju i u svom otkaznom roku odraditi ovu turističku sezonu.  

 

Ukoliko stvari ne krenu prema načelnikovim očekivanjima što se tiče radnih obveza u otkaznom roku dviju zaposlenica, najavio je, naime, zapošljavanje preko student-servisa i angažiranje nekog izvanjskog servisa za poslove računovodstva.

 

U izjavi za Dubrovniknet Nardelli kaže da dvije djelatnice nisu dobile otkaz, nego “nisu pristale potpisati novi Ugovor o radu pod izmijenjenim uvjetima, pa trenutno iste koriste godišnji odmor, a nakon čega trebaju odraditi i otkazni rok”.  Naime, kaže Nardelli kako je “navedenim djelatnicama ponuđen novi Ugovor o radu pod izmijenjenim uvjetima temeljem Pravilnika koje je donijelo Turističko vijeće čime bi se njihova primanja smanjila, ali bi i dalje iznosila oko 8 do 9 tisuća kuna netto.

-Prije par godina utvrđeni su koeficijenti za obračun plaća djelatnicima Ureda TZ-a, kao i osnovice koja je utvrđena u visini najniže mjesečne osnovice za obvezno osiguranje koju za svaku godinu utvrđuje Ministarstvo financija Naredbom o iznosima osnovica za obvezna osiguranja – pojašnjava Nardelli, te dodaje kako je zbog povećanja te osnovice došlo do nesrazmjera plaća u usporedbi s “isto rangiranim radnim mjestima u Općini Župa dubrovačka, te komunalnim društvima, Dječjem vrtiću i vatrogasnom društvu”, jer su djelatnici TZ-a bili bolje plaćeni.

 

Načelnik Nardelli smatra posebno važnim “napomenuti da u zadnje dvije godine TZ-e ima značajno manji prihod, primjerice prošle 2021. godine ukupan prihod iznosio je 886.000,00 kuna, a za plaće zaposlenih potrošilo se 587.000,00 kuna ili 66% izvornih sredstava”.

 

S druge strane, Dubrovniknet donosi izjavu osobe koja dobro poznaje situaciju i koja tvrdi da ništa od toga ne stoji, te da u TZ Župe dubrovačke nema nikakve financijske krize, što najbolje pokazuju ostvareni rezultati u prvom dijelu ove godine, a očekivanja su velika za sezonu pred nama.

K. Š. C.

Najčitanije (7 dana)

Prometna na magistrali, problemi u prometu
IGRE: Čarobna šuma na Lovrijencu


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja