Srijeda, 17. kolovoza 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

ŽUPKA: Pravi li Nardelli čistku u TZ Općine Župa dubrovačka za svoje pulene

30.06.2022.


O situaciji u Turističkoj zajednici Općine Župa dubrovačka oglasili su se i iz oporbene stranke Župka. Njihovo očitovanje prenosimo u cjelosti: 

 

"Prije nešto više od mjesec dana upozorili smo kako se izmjenama Zakona o turističkim zajednicama politika dodatno “ukopala” u rad samih turističkih zajednica. A prema razvoju situacije od sredine svibnja, kada smo o tome pisali, čini se da smo bili potpuno u pravu. U posljednjih mjesec dana, predsjednik TZ-a, odnosno načelnik Općine Silvio Nardelli, za ovu je turističku sezonu eutanazirao Turističku zajednicu Općine Župa dubrovačka. Uz direktoricu, TZ ima dvije zaposlenice, a prema nama dostupnim informacijama, obje su dobile otkaz.

 

Prije svega zanimljiv je tajming koji je Nardelli odabrao kako bi napravio čistku u TZ-u, te vjerujemo otvorio mjesto za svoje stranačke pulene. Taj tajming je katastrofalan iz više razloga. Prvi je što je u jeku početak turističke sezone i vrijeme kada su operacije TZ-a na svom vrhuncu pa je micanjem zaposlenica praktički zaustavljen rad zajednice. Drugi je trenutak u kojem je TZ praktički bez direktora, a turističko vijeće (čitaj Nardelli) donosi radikalne odluke kakve nikada do sad nisu donesene u TZ-u. Toliko o tome koliku autonomiju u radu uživa direktorica TZ-a. U poslovnom smislu, da je riječ o privatnoj tvrtki Silvija Nardellija, ista bi do kraja godine otvorila stečaj, jer bi se s ovakvim potezima eliminirala s tržišta. Međutim, komod da se radi i ovakve katastrofalne poteze omogućuju svi članovi TZ-a, odnosno svi oni koji izdvajaju od svojih prihoda kako bi hranili TZ. Prije mjesec dana smo napisali da je u praksi TZ samo još jedan upravni odjel u sustavu Općine, a ova situacija nam potvrđuje i tu tvrdnju. Sad je samo pitanje hoće li i koliko direktorica izdržati pritiske, te kada će (ako će) svojevoljno odstupiti s pozicije direktora TZ-a prije isteka mandata. I po tko zna koji put ćemo ponoviti, gdje je tu interes članova TZ-a? Na koji način se njima vraća uloženi novac koji su doznačili TZ-u kroz članarinu i pristojbe?

 

Blago rečeno, užasno je da se interesi pojedinaca ili stranaka stavljaju ispred interesa zajednice u cjelini. Još je gore da jedan načelnik, osoba s najvećim političkim utjecajem, ne mari za javnim interesom te koristi javne resurse za partikularne interese dijela naših sugrađana koji ga podržavaju, uglavnom zbog osobnog interesa. Nije dobro da TZ nema adekvatan program “Župskog ljeta”, a katastrofalno je da takvog programa uopće nema. Da je načelniku stalo do Župe i da mu je “Župa na prvom mjestu” kako mu je glasio predizborni program, natječaj za izbor direktora TZ-a je mogao odraditi u siječnju ili veljači, a ne u trenutku kada je sezona već krenula. Mogao je i animirati javnost da se javi što više kandidata na natječaj, ali nije. Samo jedna prijava na taj natječaj dovoljno govori koliko javnost ima povjerenja u načelnika i turističko vijeće, da će izabrati najboljeg kandidata i da netko tko nije “u njihovom krugu ljudi” uopće ima šansu postati direktor TZ-a. Dok god je Nardelli predsjednik, Turistička zajednica Općine Župa dubrovačka neće opravdati svoje postojanje, bez obzira na broj zaposlenih, ime direktora i ekonomsku ili neku drugu krizu." - poručuju iz Župke. 

K.Š.C.

Vezane vijesti

Župska TZ turističku sezonu počela otkazima

Najčitanije (7 dana)

Prometna na magistrali, problemi u prometu
IGRE: Čarobna šuma na Lovrijencu


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja