Srijeda, 17. kolovoza 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

ŽUPKA: Što se krije u financijskom izvješću župske Turističke zajednice?

06.07.2022.


Klub vijećnika Župske stranke izdao je priopćenje za javnost koje prenosimo u cjelosti: 

 

- Nakon što je u javnost izašla informacija o otkazima djelatnicama Turističke zajednice Općine Župa dubrovačka, plasiraju se razne informacije o tome zašto je do toga došlo te o opravdanosti takvih poteza vodstva Turističke zajednice, na čijem je čelu načelnik Općine Silvio Nardelli.

 

Njemu, iz objektivnih razloga ne želimo i ne možemo vjerovati na riječ, pa smo potražili dokumentaciju koja će nam pružiti jasnu sliku financijskog stanja Turističke zajednice.

 

Dokumentacija koja bi javnosti predstavila činjenično stanje, a ne osobne dojmove, su zakonski obvezni izvještaji koje je Turistička zajednica dužna objaviti na svojoj službenoj mrežnoj stranici. Riječ je o Godišnjem financijskom i revizijskom izvještaju za 2021. godinu, a koji su prema Zakonu o turističkim zajednicama, trebali biti objavljeni do kraja ožujka. Tih izvještaja nema, a nema ni Plana i programa rada za 2022. godinu, iako smo već zakoračili u mjesec srpanj. Tako nema ni popularnog “Župskog ljeta”, pa se pitamo što ima, odnosno: Što je ostalo od Turističke zajednice?

 

Zakon propisuje sljedeće: Na prijedlog Turističkog vijeća, Skupština donosi program rada TZ-a. Program rada se prema zakonu mora donijeti do kraja godine za sljedeću godinu. Turistička zajednica je dužna u roku od 8 dana od donošenja, Program rada objaviti na svojim službenim mrežnim stranicama.

 

Skupština Turističke zajednice dužna je svake godine do kraja ožujka tekuće godine donijeti izvješće o izvršenju programa rada za prethodnu godinu. Turistička zajednica dužna je izvješće o izvršenju programa rada objaviti na svojoj mrežnoj stranici u roku od osam dana od dana donošenja.

 

Prema Zakonu o turističkim zajednicama neobjavljivanje plana i programa rada te izvješća o izvršenju programa rada predstavlja prekršaj za koji su predviđene i novčane kazne za Turističku zajednicu.

 

Uvjereni smo da će predsjednik TZ-a, odnosno načelnik Općine, naći neko objašnjenje u kojem će se odgovornost za neobjavljivanje ovih dokumenata prebaciti na nekoga drugoga. Međutim, opravdano se možemo pitati: Što se to krije u financijskom izvješću?

 

Kao što smo do sad više puta naglašavali, promjenama Zakona o turističkim zajednicama politika se dodatno “ukopala” u rad turističke zajednice, a u ovom našem slučaju je dovela i do potpune paralize rada.  - poručuju članovi Kluba vijećnika Župske stranke.

Vezane vijesti

ŽUPKA: Pravi li Nardelli čistku u TZ Općine Župa dubrovačka za svoje pulene
Župska TZ turističku sezonu počela otkazima

Najčitanije (7 dana)

Prometna na magistrali, problemi u prometu
IGRE: Čarobna šuma na Lovrijencu


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja