Četvrtak, 25. travnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Grad Dubrovnik dobio dozvolu za gradnju skloništa za životinje na Grabovici

13.07.2022.


Grad Dubrovnik je ishodio građevinsku dozvolu za gradnju skloništa za životinje na Grabovici. Prema obavijesti iz dubrovačke gradske uprave, kompleks suvremenog gradskog azila na obuhvatu od 12.000 metara kvadratnih bit će jedan od najvećih objekata ovakve vrste u Europi kojim upravlja jedinica lokalne samouprave.

 

Azil će raspolagati maksimalnim smještajnim kapacitetom za 352 psa i 91 mačku, u ukupno 12 paviljona projektiranih kaskadno. Sastojat će se od središnje građevine s prostorima za osoblje, posjetitelje i zaposlenike, veterinarskom službom i ostalim servisnim prostorima te od zone paviljona s pripadajućim otvorenim prostorima za smještaj i rekreaciju životinja. Projektom je predviđen i prostor za volontere koji se budu željeli uključiti u rad azila, kojim će upravljati stručno tijelo. Među paviljonima je projektirana šetnica i sve je uklopljeno u okoliš i postojeći teren, a osigurat će se i prostori za obuku i socijalizaciju pasa. Implementacijom fotonaponskih elektrana azil će svoje potrebe za električnom energijom ostvarivati putem solarne energije.

 

Za realizaciju projekta prethodno je usvajanjem Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Dubrovnika uvrštena nova lokacija budućeg gradskog azila čime se otklonila temeljna administrativna barijera. Završenom izradom projektne dokumentacije, koja je u potpunosti izrađena prema referentnim pravilnicima i zakonima te prema smjernicama međunarodnih udruga za zaštitu životinja, projekt je poboljšan u smislu energetske učinkovitosti i održivosti. U redovnom postupku izdavanja građevinske dozvole, prethodno je završena e-konferencija tijekom koje nije bilo primjedbi pozvanih javnopravnih tijela te su saslušane stranke u postupku. – pišu iz Grada Dubrovnika.

Najčitanije (7 dana)

Panika u SUB-u, kupci zamoljeni da izađu
Što arheolog Perkić kaže o vrijednim pelješkim nalazima
FOTOGALERIJA: Oldtimer Rally po Pelješcu


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja