Srijeda, 17. kolovoza 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Smanjeni prihodi u županijskom gospodarstvu

16.07.2022.


“Ukupni prihodi u 2021. u odnosu na 2019. manji su za 23%, a rashodi za 21%. Dobit razdoblja je za 26% manja, dok je gubitak razdoblja veći za 33%. Konsolidirana dobit manja je za 50%, broj zaposlenih je manji za 12%, a prosječna mjesečna plaća manja je za 6%” – istaknula je predsjednica Županijske komore Dubrovnik Nikolina Trojić govoreći na sjednici županijskog Gospodarskog vijeća o rezultatima poslovanja gospodarstva Dubrovačko-neretvanske županije u 2021. godini.

 

“Danas istaknuti podaci potvrda su da smo imali snažan udar na gospodarstvo Dubrovačko-neretvanske županije, ali razvidno je i da smo pokazali žilavost i sposobnost da se suočimo s tako teškim izazovima. Najnovija kretanja u turizmu i povezanim djelatnostima pokazuju da izlazimo iz krize i idemo prema očekivanih 80% prometa iz 2019., no ostaje nepoznanica što nas, po pitanju Covida-19, očekuje na jesen” –  naglasio je župan Dobroslavić čestitavši na ustrajnosti svim gospodarstvenicima i Vladi Republike Hrvatske koja je svojim potporama za zaposlene tada omogućila održavanje najvažnijeg preduvjeta za današnji rast, a to je zaposlenost.

 

Novu uslugu Hrvatske gospodarske komore o indeksima cijene građevinskog materijala predstavila je savjetnica predsjednika HGK Marijana Čagalj. Na  sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore Dubrovnik sudionici su govorili o aktualnoj situaciji i izazovima s kojima se susreću u brodogradnji, lučkom prometu, hotelijerstvu, putničkim agencijama, poljoprivredi, trgovini, zračnom prometu, graditeljstvu i IT industriji.

Najčitanije (7 dana)

Prometna na magistrali, problemi u prometu
IGRE: Čarobna šuma na Lovrijencu


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja