Četvrtak, 30. studenog 2023.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Crna kronika /    Sve vijesti iz rubrike Crna kronika

POLICIJA: Najveća novčana kazna izrečena je u Župi dubrovačkoj

25.07.2022.


Tijekom proteklog djelatna policija je najveću novčanu kaznu izrekla u Župi dubrovačkoj. Naime, u nedjelju 24. srpnja zatekli su 22-godišnjeg vozača kako vozi neregistrirani moped dubrovačkih registarskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje i ne koristeći zaštitnu kacigu tijekom vožnje. Kazna, prema policijskom izvješću iznosi 18,2 tisuće kuna.  Osim novčane kazne, vozaču mopeda izrečena je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom AM kategorije u trajanju od tri mjeseca.

 

Inače, u Proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 12 prometnih nesreća s ozljeđenim osobama u kojima su 4 osobe teže, a 11 ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je 7 prometnih nesreća.

 

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 853 represivne mjere od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 353 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 87 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 25 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje također je sankcionirano 56 osoba.  Od ostalih prekršaja izdvajamo 65 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 86 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   

 

Najveća koncentracija alkohola od 1,80 g/kg izmjerena je u noćnim satima u srijedu, 20. srpnja, 43-godišnjaku koji je na području Metkovića zaustavljen prilikom redovne kontrole prometa. Također je utvrđeno da vozač ne posjeduje vozačku dozvolu. Isključen je iz prometa i doveden u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva nakon čega je prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 10.300,00 kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima B kategorije.

Najčitanije (7 dana)

Na Brgatu Trebinjac uhvaćen s gotovo 20 kilograma kokaina, sproveden u zatvor
Božićna radionica: Jesu li čarobne župske kuglice
Libertasove usluge mogu se produžiti u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja