Nedjelja, 5. svibnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

IGRE: Čarobna šuma na Lovrijencu

11.08.2022.


Premijeru glazbeno-scenskog uprizorenja romana koji je obilježio cijelu jednu generaciju, Čudesne šume Sunčane Škrinjarić, najmlađoj festivalskoj publici donosi redateljica Lea Anastazija Fleger u tvrđavi Lovrjenac gdje će igrati od četvrtka do nedjelje u 21 sat! 

 

Priča je to po kojoj je snimljen i prvi hrvatski dugometražni crtani film, a prati putovanje razočaranog mladog slikara čudesnim šumskim prostranstvom kojim vlada Kaktus car. Susrećući se sa životinjama čije karakteristike veoma nalikuju ljudskima, otvaraju se pitanja o zajedništvu, suradništvu i brizi za okoliš, podsjećajući nas kako je upravo priroda mjesto ujedinjavanja.

 

Romano Nikolić u ulozi Kaktus cara te Jelena Miholjević u ulogama Dabra i Vodene carice predvode glumački postav čiju glavninu čine mladi glumci s Akademije dramskih umjetnosti, i to Matija Gašpari kao Slikar, Vini Jurčić kao Jež i Čarobnjak, Igor Jurinić u ulogama Gavrana, Medvjeda i Kor žaba, Melody Martišković kao Jež, Plemenka, Krtica i Kor žaba te Ružica Maurus kao Lisica, Korijenka i Kor žaba. Uz Lovrjenac koji postaje Lice predstave, glavni partner i suigrač glumcima je glazba koju je skladao Frano Đurović, a pod ravnanjem maestra Matea Narančića izvode je Vanda Đanić, Đive Franetović Kušelj, Karmen Pervitić, Denis Ajduković, Stijepo Medo i Matija Novaković. Ostatak autorskog tima čine autorica dramatizacije i dramaturginja Nikolina Rafaj, scenografkinja i kostimografkinja Zdravka Ivandija Kirigin, suradnica za scenski pokret Matea Bilosnić, oblikovatelj svjetla Marko Mijatović, asistentica produkcije Ida Klemenčić, asistentica kostimografije Tina Spahija, oblikovateljica oglavlja Ana Mikulić te inspicijentica Aida Machiedo.

Najčitanije (7 dana)

PROMO: Otvoren japanski restoran u Gradu
OPĆINA ŽUPA: Kanalizacija se izlila zbog problema u kolektoru
ŠTO SE DOGAĐA: Izbila čista voda na stijeni na Banjama


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja