Srijeda, 17. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

U Srebrenom rasprava o digitalizacija i potencijalu zdravstvenog turizma

06.09.2022.


Zdravstveni turizam je, prema procjenama Svjetske turističke organizacijenajbrže rastuća grana turizma, s godišnjim rastom od 15 do 20 posto na svjetskoj razini, vrijednost wellness tržišta na svjetskoj razini iznosi oko 800 milijardi dolara, dok vrijednost zdravstvenog turizma iznosi dodatnih 125 milijardi dolara.

 

Naglašeno je to na uvodu konferencije „Digitalizacija u zdravstvu te potencijali zdravstvenog turizma 365“, u organizaciji Županijske gospodarske komore Dubrovnik koja je u Srebrenom okupila stručnjake iz područja digitalizacije, inovacija, zdravstva te turizma.Na konferenciji su izlagali dr. sc. Mazin Gadir, vanjski savjetnik za ministarstva zdravstva i tijela odgovorna za razvoj i provedbu transformacije zdravstvene i digitalne strategije (UEI), dr. sc. Anja Barešić, znanstvenica na Institutu Ruđer Bošković, koordinatorica Al4health.Cro projekta (RH), izv. prof. prim. dr. sc. Mario Bekić, ravnatelj OB Dubrovnik (RH), Ivana Kolar, savjetnica u turizmu, direktorica Julius Rose d.o.o. za savjetovanje u poslovnom upravljanju, vođenju investicijskih projekata i razvoju nove vrijednosti (RH) te dr. med. Rikard Lenz, ravnatelj privatne zdravstvene ustanove, poliklinike Marin Med (RH).

 

Rečeno je kako svjetska populacija stari i sve više poseže za medicinskim uslugama te brigom za zdravlje i vitalnost čime se otvara posebni prostor za razvoj zdravstvenog turizma.Globalno izvješće o tržištu medicinskog turizma ukazuje da će tržište medicinskog turizma prema prihodima rasti 30% godišnje u razdoblju 2021. – 2026. Pandemija koronavirusa dodatno je povećala interes za ovaj oblik turizma i zemlje se sada bore za svakog gosta na međunarodnom tržištu.

 

Sudionici Konferencije suglasni su da Hrvatska ima potencijala za razvoj digitalne transformacije zdravstvenog sustava, uz pretpostavku ubrzanja administrativnih procedura vertikalnog upravljanja. Također, unatoč jakoj konkurenciji, Hrvatska je vrlo atraktivna destinacija, posebno jaka u dentalnoj i estetskoj kirurgiji te oftalmologiji. Ono na čemu se dodatno može poraditi jest privlačenje značajnih investicija u ovaj segment turističke ponude te jasna marketinška komunikacija Hrvatske kao destinacije za cjelogodišnji zdravstveni turizam, čime bi se počeli rješavati problemi sezonalnosti poslovanja.

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Dan žalosti u Općini Gradac zbog pogibije Katarine i Stjepana Đerek


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja