Utorak, 27. rujna 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

I Društvo psihologa Dubrovnik trči za mentalno zdravlje djece i mladih – pridružite se!

16.09.2022.


Ovogodišnjoj se UNICEF-ovoj nacionalnoj, humanitarnoj utrci Mliječna stazakoja se uz pomoć mobilne aplikacije i na događanjima uživo, odvija na tisućama staza u cijeloj državi u razdoblju od 9. do 18.9.2022., pridružuje i Društvo psihologa Dubrovnik (DPD), udruga koja na području naše županije okuplja psihologe i koja među svojim ciljevima rada uključuje i cilj same utrke - podrška mentalnom zdravlju djece i mladih. Prikupljenim sredstvima na utrci UNICEF će podržati provedbu programa podrške za mentalno zdravlje djece i mladih u školama PoMoZi Da, koji provodi Hrvatski zavod za javno zdravstvo, uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje. 

 

Zašto je važna tema mentalnog zdravlja djece i mladih?Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, polovica svih mentalnih poremećaja počinje prije 14. godine. Procjenjuje se kako u Hrvatskoj više od 44.000 adolescenata u dobi 10 do 19 godina ima problema s mentalnim zdravljem. Učitelji i nastavnici osobe su s kojima učenici, uz vršnjake, provode najviše vremena tijekom boravka u školi. Oni mogu biti prvi koji će primijetiti da učenici imaju probleme mentalnog zdravlja, no vrlo često, ne znaju što učiniti.

 

Društvo psihologa Dubrovnik u suradnji s udrugom Lukjernica iz Dubrovnika poziva sve već prijavljene sudionike utrke, ali i one koji se nisu službeno prijavili na stranicama https://www.mlijecnastaza.hr/ da im se pridruže u četvrtak, 15.9.2022. u 18 h ispred Valamar Dubrovnik President hotela kako bi zajednički otrčali, prohodali ili odvozili preporučenu rutu od 5 km (od hotela President šetnicom N. I M. Pucića do rotora kod pošte Lapad i natrag). Nakon utrke čeka nas osvježenje u prostorima samoga hotela, međusobno druženje i razgovor o temi mentalnoga zdravlja, kao i popratne aktivnosti.

 

Dodatno, na našem FB profilu svakodnevno možete pronaći kratke poruke o mentalnom zdravlju https://www.facebook.com/drustvopsihologadubrovnik. Za dodatne informacije obratiti se možete na broj telefona 098 196 0035 ili na e-mail udruge DPD-a dpdubrovnik@gmail.com. , poručuju iz dubrovačkog Društva psihologa.

Najčitanije (7 dana)

Kako će u Župi biti organizirano odlaganje otpada
Promocija juga Hrvatske na sajmu u Parizu
ŽUPA: Odvoz krupnog otpada


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja