Utorak, 27. rujna 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Predsjednik Međunarodne federacije filmskih društva upoznaje se s dubrovačkim filmašima

22.09.2022.


Dubrovnik je prošlog vikenda posjetio gospodin João Paulo Macedo, predsjednik Međunarodne federacije filmskih društava (IFFS). Federaciju su 1947. godine u Cannesu u Francuskoj  osnovala filmskih društava iz zemlja diljem svijeta, a danas okuplja organizacije i udruge iz preko 40 zemalja. U društvu gospodina Maceda bio je i Dragan Milinković Fimon, sveučilišni profesor, producent, dramatičar i redatelj bogate karijere. Svrha posjete je bila upoznati se s radom Dubrovačkog filmskog festivala (DUFF), udruge Škola filma Šipan te Udruge Luža.

Pred

Goste je kroz Cavtat i Dubrovnik proveo domaćin Nikola Duper, filmski radnik i predsjednik Udruge Luža, a bogatu i zanimljivu povijest našeg Grada ispričao im je grafički dizajner, slikar, umjetnik, politolog i aktivist Pero Mrnarević. Gosti su u svom posjetu obišli i Centar za mlade Dubrovnik, u sklopu kojega djeluje Udruga Luža. Tijekom ugodnog druženja bilo je riječi o važnosti filmske umjetnosti, pružanju mogućnosti bavljenja filmom mladima te značaju udruga koje, uglavnom kroz volonterski rad, značajno doprinose filmskoj pismenosti i razvoju publike.

 

Po svemu sudeći, ovaj za nas važan posjet označava početak buduće suradnje na korist i zadovoljstvo mladih Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije.- poručuju dubrovački domaćini iz Udruge Luža i Škole filma Šipan.

Najčitanije (7 dana)

Kako će u Župi biti organizirano odlaganje otpada
Promocija juga Hrvatske na sajmu u Parizu
ŽUPA: Odvoz krupnog otpada


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja