Ponedjeljak, 15. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

Vodovod rekonstruirao vodoopskrbnu mrežu u Zagrudi

07.10.2022.


Vodovod Dubrovnik rekonstruirao je 120 metara cjevovoda na Putu dr. Josipa Lučića u Zagrudi. Umjesto dotrajale polietilenske cijevi sada je u tom dijelu Župe dubrovačke postavljena cijev od pocinčanog čelika.

 

- Na tom cjevovodu imali smo učestale kvarove pa smo stoga odlučili zamijeniti ga na cijelom potezu u toj ulici kako bi spriječili nastanak novih puknuća. Naravno, ujedno smo iskoristili priliku i da poboljšamo vodoopskrbne prilike na tom području“ – rekao je povodom završetka ove investicije predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić te naglasio kako im je cilj riješiti sve kritične točke na cijelom području kojim upravljaju kao isporučitelj usluge javne vodoopskrbe -dakle od Duboke Ljute od Žuljane, poboljšati uvjete vodoopskrbe te izgraditi sustave na onim dijelovima gdje trenutno ne postoje.

 

- Velike investicije rješavamo uz pomoć Europske unije, Vlade RH i Hrvatskih voda putem bespovratnih sredstava, ali postoje brojne ovakve manje točke koje iz raznih razloga nisu unutar onoga što EU financira. Zato koristimo svaku priliku da vlastita sredstva sačuvamo kako bi ih mogli investirati u ovakve zahvate koji možda nisu veliki obimom, ali su itekako značajni i tamošnjim stanovnicima i Vodovodu - zaključio je Matušić te se zahvalio stanovnicima na strpljenju tijekom trajanja radova.

Cjelokupna investicija bila je vrijedna oko 100 tisuća kuna, a Vodovod je financirao vlastitim sredstvima. U sklopu radova rekonstruirani su i postojeći priključci, a tamošnjim stanovnicima sada je dugoročno osigurana stabilna opskrba pitkom vodom. – stoji također u priopćenju iz dubovačkog Vodovoda.

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Dan žalosti u Općini Gradac zbog pogibije Katarine i Stjepana Đerek


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja