Petak, 29. ožujka 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

Raspisan natječaj za izgradnju dječjeg igrališta u Mandaljeni

21.10.2022.


Općina Župa dubrovačka raspisala je natječaj za izgradnju dječje igrališta i uređenje odvodnje oborinskih voda u Mandaljeni. Procijenjena vrijednost radova iznosi 1,2 milijuna kuna (bez PDV-a).

 

Prema obavijesti iz općinske uprave, Općina Župa dubrovačka je s ciljem osiguranja realizacije ovog projekta Općina prethodno kupila potrebno zemljište, te izradila projektnu dokumentaciju.

 

- Novo multifunkcionalno dječje i sportsko igralište površine 442 m2  planira se uz prometnicu Čelopeci-Mandaljena kako bi kao mjesto okupljanja, sporta, igre i druženja građana i djece preobrazilo pripadajući okolni kontekst. Projekt novog igrališta je izradio poznati dubrovački arhitektonski ured Proto-arch koji već niz godina kroz arhitektonske realizacije generiraju pozitivne promjene u lokalnoj zajednici. Projekt je razvijen u suradnji s uredom za krajobrazno uređenje Studio Landa.

Cilj novog dječjeg igrališta jest zadovoljiti suvremenim zahtjevima prostora za velik broj različitih aktivnosti te stvaranje kreativnog prostora igre, druženja i boravka na otvorenom. Koncept novog igrališta pravokutnog oblika sastoji se od jednog košarkaškog terena za basket, površine 112 m², sprint staze duljine 40 m, dječjeg igrališta podijeljenog u različite manje zone te ulaznog stubišta-gledališta u izlomljenoj formi ispred kojeg se formira polivalentni otvoreni prostor za razna događanja. Sredinom igrališta ostavljena je zelena zona nepravilnog oblika namijenjena sadnji stabala. Kao element definiranja prostora koristi se i horizontalna grafika u raznim vibrantnim bojama, a završni slojevi igrališta se kombiniraju u vidu sigurnosne gume Playtop i bojanog asfalta.

Projektanti su se vodili  idejom da kvalitetno osmišljeni prostor na otvorenom može generirati novi pulsirajući javni prostor kroz sportsku revitalizaciju naselja. – stoji u obavijesti iz Općine.

 

Također napominju kako je nakon nedavno realiziranog igrališta u Brašini, te ovog u Mandaljeni, u tijeku i izrada projektne dokumentacija za uređenje dječjeg igrališta na Gornjem Brgatu, uz zgradu bivše škole, te uređenje zone javne namjene u naselju Čibača unutar koje je predviđena izgradnja dječjeg igrališta u I. fazi te Doma kulture u II. fazi.

Najčitanije (7 dana)

PU dubrovačko-neretvanska zapošljava u više odjela, provjerite uvjete
Lonza odgovara na pitanje tko će biti kandidat HDZ-a za župskog načelnika
Grofovi obnovili hrvatsku zastavu na stijeni poviše Komolca


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja