Srijeda, 17. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

Dalija Milić Kralj dobitnica godišnje nagrade Hrvatskog robotičkog saveza za 2021. godinu

25.10.2022.


Dalija Milić Kralj dobitnica je godišnje nagrade Hrvatskog robotičkog saveza za edukaciju u robotici, odnosno za izuzetan doprinos razvitku i unapređenju izvanškolskog i izvannastavnog odgoja i obrazovanja u području robotike u 2021. godini. Ona je nominirana za ovu nagradu na prijedlog Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika.

 

Po struci Dalija Milić Kralj je diplomirani inženjer pomorskog prometa, brodostrojarski smjer. Zaposlena je u Pomorsko-tehničkoj školi Dubrovnik, gdje već 21 godinu predaje strojarsku grupu predmeta. Svake godine vodi učenike na stručne izlete u posjet nekoj tvornici i na taj im način širi vidike vezane uz njihove interese i buduća zvanja. S njima također redovito sudjeluje na domaćim i međunarodnim natjecanjima gdje ostvaruju izvrsne rezultate, poput RoboStart (osvojeno prvo mjesto), RoboCup junior Hrvatska (osvojeno treće mjesto), ali i sama osvaja nagrade kao mentorica. Prošle godine ekipi ZTK Dubrovnik CRO team bila je mentorica na svjetskom prvenstvu u robotici „RoboCup Worldwide 2021.“.

 

Članica je udruge Hrvatsko društvo za robotiku od 2014. godine, pri čemu održava radionice robotike u Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a doprinijela je i u organizaciji Robotičke alke u Dubrovniku 2010. i 2021. godine. Prošle godine organizirala je natjecanje iz robotike, vezano uz EU projekt ”Uvod u robotiku” te je kao edukator sudjelovala u Ljetnoj školi tehničke kulture i programiranja u Župi dubrovačkoj i Ljetnoj radionici robotike na Hvaru. Iste godine održala je i predavanje na međužupanijskom stručnom skupu, na temu „Primjena grafičkog tableta u on-line nastavi”. Ujedno je i koordinatorica za Crveni križ te je bila mentorica učenicima na natjecanju Crvenog križa i robotike, a tri godine za redom je voditeljica stručnog aktiva strojara i brodostrojara u školi.

 

Dalija je jedna od glavnih sudionica Erasmus+ projekta „CAT“. Realizacija projekta Kibernetička napredna tehnologija (CAT) koji je ocijenjen od strane nadležne Agencije za mobilnost i programe EU oznakom good practice  na Erasmus+ disimilacijskoj platformi. Sažetak projekta uvršten je na mrežne stranice Agencije za mobilnost i programe EU kao primjer dobre prakse za 2018. u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju u Ključnoj aktivnosti. Vezano uz tu mobilnost, napisala je i kurikulum za fakultativnu nastavu iz robotike koja se održava u Pomorsko-tehničkoj školi Dubrovnik.

 

HROBOS nagradu u istoj kategoriji kao Dalija dobio je i Lovro Šverko. Povelju HROBOS za 2021. godinu dobila je Zajednica tehničke kulture Karlovac, a počasno zvanje Instruktor HROBOS dobila je Elvira Špelić Vidović. Podsjetimo, godišnju nagradu HROBOS za edukaciju u robotici 2020. godine dobio je tajnik Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije Tomo Sjekavica.

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Dan žalosti u Općini Gradac zbog pogibije Katarine i Stjepana Đerek


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja