Srijeda, 7. prosinca 2022.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Osnovana Dubrovačka traversa – nova Lokalna akcijska grupa

27.10.2022.


U organizaciji Grada Dubrovnika, Općine Konavle, Općine Župe dubrovačke, Općine Dubrovačko primorje i Regionalne agencije DUNEA,  u prostorijama Studentskog doma u Dubrovniku, održana je Osnivačka skupština nove Lokalne akcijske grupe (LAG) na području Dubrovačko neretvanske županije.

 

Skupštini su nazočili predstavnici jedinica lokalne samouprave uz ostale predstavnike javnog sektora, te predstavnici civilnog i gospodarskog sektora koji su ujedno postali i članovi novog LAG-a. Skupštinu je vodio Perica Pušić, predstavnik Općine Konavle, a uvodnu riječ je imala Franica Miloš, predstavnica Regionalne agencije DUNEA.

 

Na Skupštini je odlučeno da će ime novog LAG-a biti Dubrovačka traversa, te su izabrani Upravni i Nadzorni odbor Udruge. Sjedište novog LAG-a bit će na Grudi, u Konavlima. Predsjednikom  je imenovan gospodarstvenik Luko Musladin s područja Grada Dubrovnika, a za likvidatora je izabrana Marija Milković iz Općine Konavle.

 

Lokalna akcijska grupa (LAG) je lokalno partnerstvo privatnog, javnog i civilnog sektora. LAG-ovi su originalan i važan dio LEADER pristupa. Zadatak im je izrada lokalnih razvojnih strategija te usmjeravanje i praćenje njihove provedbe. LEADER pristup je inicijativa koju je 1990. započela Europska komisija kako bi se poboljšao razvojni potencijal ruralnih područja. Načela LEADER pristupa su: pristup odozdo prema gore, pristup temeljen na osobitostima područja, uspostavljanje lokalnog partnerstva, integrirana i višesektorska LRS, umrežavanje, inovativnost i suradnja.  LAG-ovi u Republici Hrvatskoj u financijskoj perspektivi 2014 – 2020 obuhvaćaju oko 2,5 milijuna stanovnika (57% stanovništva RH) i pokrivaju 90% ukupne površine RH.

Najčitanije (7 dana)

Počinje Advent u Župi
POLICIJA: Okolnosti teške prometne nesreće kraj Slanog u kojoj poginuo 26-godišnjak
Nastavlja se s projektog gradnje Pastoralnog centra u Kuparima


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja