Nedjelja, 14. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

Umjesto dosadašnjih „ležećih policajaca“ župske ulice dobivaju asfaltirane izbočine

13.12.2022.


 - U tijeku je izrada kompletnog prometnog rješenja poteza od magistrale, pa Ulicom dr. Ante Starčevića do Mandaljene. Takvi projekti se ne rade po nekom osobnom nahođenju već u skladu sa policijskim naputcima i odobrenjima. Već smo izradili projekt prometne signalizacije, o čemu će konačan sud dati djelatnici prometne policije, a treba ga i uskladiti sa Županijskom upravom za ceste. Radi se uređenju pješačkih prijelaza, ali i ostale prometne opreme, u prvom redu tzv. izbočina. Jasno nam je da sadašnje izbočinje na cesti nisu više prikladne, jer ih netko tijekom noći diže i onda imamo stanje kakvo je sada. Stoga je uplanu da se naprave novi i to asfaltirani kako se ne bi mogli ukloniti. -  rekao je u ponedjeljak na sjednici Općinskog vijeća  načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli odgovarajući tijekom rasprave o izmjenama i dopunama ovogodišnjeg proračuna na pitanje oporbenog vijećnika iz Župke Marija Grbića. Nardelli je također rekao kako se još uvijek ne postoji procjena vrijednosti tih radova. 

 

Marija Grbića je zanimalo jesu li u proračunska proširenje uvršteni i neki prijedlozi te stranke, kao što su postavljanje dodatnih pješačkih prijelaza na predjelu Mandaljena, u blizini Osnovne škole Župa dubrovačka i Sportske dvorane te uređenje nekih cestovnih prilaza diljem Župe i rješenje oborinskih voda u Zakuli. 

 

Nardelli mu je odgovorio da je problem u Zakuli riješen, dok se pokušava naći najbolje rješenje za nepreglednu ulicu Put Zrinskog i Frankopana. Za cestu od crkve u Mandaljeni do Radovine Nardelli je rekao kako je već projektirana, a budući da ju je potrebno prošiti „u tijeku su razgovori s vlasnicima zemljišta“, pa ni izvedba te prometnice nije u proračunu za iduću godinu. 

kšc

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Dan žalosti u Općini Gradac zbog pogibije Katarine i Stjepana Đerek


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja