Utorak, 16. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

Zavrelje dobilo novu vodoopskrbnu mrežu

16.12.2022.


Vodovod Dubrovnik rekonstruirao je 230 metara mreže vodoopskrbe u Zavrelju. Umjesto dotrajalog polietilenskog cjevovoda na kojem su se učestalo događali kvarovi postavljene su nove cijevi od nodularnog lijeva i pocinčanog čelika.

 

- Nakon što smo na ovom cjevovodu imali učestala puknuća, a stanovnici često prijavljivali oscilacije u pritisku, odlučili smo zamijeniti kompletan cjevovod, ali i regulaciju dotoka vode. Stoga smo prije samih radova na rekonstrukciji mreže prvo zamijenili tamošnje hidroforsko postrojenje i ugradili moderne pumpe s frekventnom regulacijom tlaka, a s ovom rekonstrukcijom sada smo stanovnicima dugoročno osigurali nesmetanu opskrbu pitkom vodom.  –  rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik, Lukša Matušić i dodao da su u sklopu radova zamijenjeni postojeći priključci te postavljena hidrantska mreža.

 

Ovim radovima ujedno su stvoreni preduvjeti za spajanje Zavrelja s budućim sustavom Klokurići-Krstac kojeg  Vodovod planira izgraditi kroz projekt Aglomeracije Župa dubrovačka.

 

- Dok se Aglomeracija Dubrovnik zahuktava Vodovod već priprema dokumentaciju za sljedeći veliki projekt, a to je Aglomeracija Župa dubrovačka. Trenutno se priprema sva potrebna dokumentacija kako bi i taj projekt mogli uspješno prijaviti za sufinanciranje EU sredstvima. Mislim da ne moram naglašavati koliki će značaj tog projekta biti za Župu, stoga pažljivo izrađujemo potrebne projekte kako bi osigurali da njegova realizacija prođe u najboljem mogućem redu,  a tamošnji stanovnici dobiju moderan sustav vodoopskrbe i odvodnje u svim dijelovima općine.  –  zaključio je Matušić.

 

Rekonstrukcija cjevovoda u Zavrelju bila je vrijedna oko 350 tisuća kuna, a radove koji su trajali tri tjedna Vodovod je financirao vlastitim sredstvima. 

žp

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Dan žalosti u Općini Gradac zbog pogibije Katarine i Stjepana Đerek


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja