Subota, 13. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Sport /    Sve vijesti iz rubrike Sport

ŽUPSKI SPORT: Ivica Cumeljan o raspodjeli proračunskog novca sportskim klubovima

20.12.2022.


Ako je suditi po posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Župa dubrovačka vijećničke odluke su jednoglasne gotovo pa jedino po pitanju sporta, odnosno ulaganja u sport.

 

Predsjednik Zajednice sportova Općine Župa dubrovačka Ivica Cumeljan je rekao kako se već pet godina zaredom jednoglasno usvaja prijedlog sportskih ulaganja. Naglasivši i kako je on već dva puta za redom izabran za predsjednika župske Zajednice sportova, gdje glasaju predstavnici različitih klubova, Cumeljan je kazao kako se slaže da je sve to uistinu raritet zbog zbog raznolikog sastava Vijeća i uprava klubova.

 

Izlažući pred župskim vijećnicima financijski plan programa potreba u sportu na području Općine župa dubrovačka Cumeljan je naglasio kako se radi o ukupno 105 tisuća eura, od čega je 92,5 tisuća eura namijenjeno za programe klubova, dvije tisuće za svečanost proglašenja najuspješnijih župskih sportaša, te 7,5 tisuća eura za djelovanje Zajednice, dok tri tisuće eura ostaje u pričuvi.

 

- Svaka kuna se ulaže u sport jer smatramo da ulaganje u mlade i rad s njima u sustavu gdje vlada disciplina i stega ima dugoročne koristi za njih i čitavo društvo. Možemo se pohvaliti da je oko 80 posto djece u Župi uključeno u neki od sportova. - rekao je Cumeljan te naglasio kako su jedina zajednica sportova u Hrvatskoj koja nema stavku reprezentacija te da ne misle trošiti novac na ručkove i domjenke.

 

- Čak i kad imamo svečanost proglašenja najuspješnijih sportaša, koju sada organiziramo na puno višoj razini u hotelu Sheraton, nemamo domjenak nego se sve to održava u okviru Dana Općine Župa dubrovačka. – dodao je Cumeljan.

 

Nadalje je naveo i kako od osnivanja Zajednice sportova u Župi dubrovačkoj, klubovi uredno prilažu financijska izvješća, što „većina prije nije radila”.

 

Najviše novca bit će proslijeđeno klubovima nositeljima kvalitete. Tako će Nogometni klub Župa dubrovačka dobiti 32 tisuće eura, Vaterpolo klub Gusar 11 tisuća eura, Judo klub Župa dubrovačka 9,5 tisuća eura, Ženski odbojkaški klub Župa dubrovačka i Auto klub Župa dubrovačka po osam tisuća eura, te Boćarski klub Donji Brgat 700 eura. U tu kategoriju trebao bi ući i Rukometni klub Ardiaei za koji je osigurano sedam tisuća eura.

 

Ostali novac namijenjen je drugoj i trećoj kategoriji organiziranih klubova i rekreativnih sportskih društava koji djeluju na području Župe dubrovačke.

 

kšc

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Policija objavila detalje prometne, poginuli brat i sestra


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja