Subota, 20. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Konavle / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Konavoski vijećnici jednoglasno prihvatili proračun za 2023. godinu

23.12.2022.


Konavoski vijećnici jednogasno su prihvatili proračun za iduću godinu u visini od 120 milijuna kuna, odnosno 16 milijuna eura. U sličnom iznosu bio je i ovogodišnji proračun kao i oni planirani za 2024. i 2025 godine.

 

Obraćajući se vijećnicima načelnik Općine Konavle Božo Lasić je rekao kako je proteklo razdoblje nije bilo nimalo lako, što su osjetili i zaposlenici Općine jer su im plaće bile smanjene oko 30 posto, te da se sada vraćaju na primanja iz 2019. godine.

 

- Proračunski prihodi su nam bili jako smanjeni, ali smo se uspjeli izvući bez većih problema i vjerujem da ćemo održati planirano stanje. – rekao je Lasić, dodajući kako su im od pomoći bili i državni krediti čije bi vraćanje trebalo započeti u 2023. godine.

 

- Imamo nekih obećanja da bi se taj rok mogao prolongirati barem na godinu dana, dodao je Lasić.

 

Prema njegovim riječima, bitni projekti za čiju je provedbu osiguran novac u proračunu svakako su izgradnja i uređenje dječjih vrtića u Čilipima, Cavtatu i na Grudi. Planirana je izgradnja osnovne škole u Cavtatu, a u pripremi tog terena bitno je izmjestiti dalekovod, što bi, prema procjenama trebalo koštati od 2,5 do tri milijuna kuna. Pohvalio se završetkom uređenja Vatrogasnog doma na Grudi. 

 

Izražavajući žaljenje što u proračunu nije bilo moguće osigurati više sredstava za sport načelnik Lasić je rekao:

 

- Kao i ove godine pratit ćemo stanje u proračunu i vjerujem da ćemo novac za sport osiguravati rebalansom. Sigurno mogu reći da će biti novca za nogomet i vaterpolo i to u dječjim kategorijama, što je i najbitnije. – rekao je Lasić.

 

Na sjednici je, uz ostalo, prihvaćene i ciljane izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Općine Konavle, kao i izmjene i dopune Urbanističkog plana uređenja „Zračna luka Čilipi“.

 

Umjesto Iva Radovića koji je dao ostavku na vijećničku funkciju zbog odlaska na čelno mjesto općinske tvrtke Poslovna zona, za novog prvog dopredsjednika Vijeća izabran je Ivo Cvjetković.

kšc

Najčitanije (7 dana)

DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj
DIP: U Dubrovniku HDZ-u preko 57 posto, Možemo ne prelazi prag
HDZ premoćno pobjeđuje na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja