Subota, 20. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Dobroslavić: Županija je i dalje protiv gradnje aerodroma u Trebinju

13.03.2023.


Iznoseći polugodišnje izvješće o svom radu na sjednici Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije župan Nikola Dobroslavić je istaknuo kako je to razdoblje u prvom redu obilježilo otvaranje Pelješkog mosta i pristupnih cesta, kao i povratak turističkih rezultata na predpandemijsku razinu.

 

- Provodili smo i brojne strateške projekte: nastavljeni su radovi na obilaznici Stona, izrađuje se projektna dokumentacija za brzu cestu preko Pelješca, brzu cestu od Dubrovnika do Zračne luke Dubrovnik i autocestu od Metkovića do Dubrovnika. Završeni su radovi na Dnevnoj bolnici Metković i uskoro očekujemo tisućitog pacijenta. Završeni su radovi u luci Trpanj, Drače, Duba pelješka i Račišće, pri kraju su radovi na izgradnji PPT Vela Luka, započeli su radovi na luki Polačište, izvode se radovi na sanaciji rive u Cavtatu, raspisan je natječaj za luku Ubli i pred potpisivanjem smo ugovora za izvođenje radova. Projekt luke Perna ima građevinsku dozvolu, a u istom statusu je Prigradica. Cesta Korčula – Račišće očekuje ugovor o financiranju. Počeli su radovi na projektu CGO Lučino razdolje, u provedbi je Regionalni centar kompetentnosti u ugostiteljstvu i turizmu. U tijeku javna nabava za ribarsku luku Sustjepan, a u Veloj Luci se uskoro očekuje građevinska dozvola. Provode se radovi na Centru za djecu s poteškoćama u razvoju – Ruka prijatelj, a dobivena je i građevinska dozvola za Specijalnu bolnicu Kalos. Dogovoren je novi koncept Centra za agrume s Ministarstvom poljoprivrede, nastavljene su pripreme za projekt komasacije Konavoskog polja, s Gradom Opuzenom dogovoreno je upravljanje projektom GLOG i radi se na realizaciji projekta Koševo – Vrbovci. - istaknuo je župan Dobroslavić.


- Na koncu, i dalje se protivimo projektu zračne luke kraj Trebinja, a Županija je dala i svoj obol u obilježavanju 30 godina oslobađanja hrvatskog juga. - zaključio je župan Dobroslavić.

Najčitanije (7 dana)

DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj
DIP: U Dubrovniku HDZ-u preko 57 posto, Možemo ne prelazi prag
HDZ premoćno pobjeđuje na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja