Subota, 13. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

Tko je zainteresiran za izgradnju priključka za optičku mrežu u Župi

16.03.2023.


Infrastrukturni operator Hrvatski Telekom d.d. (HT) sklopio je u rujnu 2020. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava kojim se HT obvezaoprovesti projekt razvoja širokopojasne infrastruktureza područje Grada Dubrovnika i okolnih općina (Dubrovačko primorje, Župa dubrovačka i Konavle), a koja će za sve potencijalne korisnike (stanove, poslovne i javne korisnike. ) na tzv. ”bijelim” adresama osigurati brzi i ultra-brzi širokopojasni pristup nove generacije (eng. Next Generation Access – NGA).

 

U sklopu projekta HT je proveo postupak nabave za projektiranje i izgradnju FTTH mreže slijedom kojeg je krajem 2021. sklopljen ugovor o izvođenju s odabranim izvođačem. Ugovorni izvođač se obvezao po principu ”ključ u ruke”omogućiti dostupnost optičke mreže (eng. Fiber_To-The-Home – FTTH) od minimalno 100 Mbit/s simetrično (ultra-brzi) pristup za 7.949”bijelih” adresa.

 

U Općini Župa dubrovačka omogućiti će se optički priključak za 1.593 ”bijelih” adresa, a projekt je trenuno u fazi dovršetka projektne dokumentacije nakon čega slijedi izvođenje radova.

 

Suvremena komunikacijska infrastruktura velikih brzina važan je pokretač razvoja ekonomije, kako za gospodarske subjekte i institucije, kućanstva, tako i za privlačenje novih investicija. Građanima na području projekta omogućiti će se kvalitetniji i brži pristup internetu, povećanje gospodarske aktivnosti, nesmetani rad od kuće i praćenje škole na daljinu. Povećana atraktivnost gradova i općina omogućuje lokalnoj zajednici privlačenje poduzetništva, povećanje efikasnosti usluga (edukacije, zdravstva) kao i stimulaciju konkurentskog okruženja.

 

Svi zainteresirani građani pozivaju se da iskažu interes za izgradnju privoda/priključka za njihov objekt i jave se pisanim putem Hrvatskom Telekomu na e-mail adresu: prikljucak-dubrovnik@t.ht.hr, najkasnije do 01. svibnja 2023. godine.

 

Građanima koji iskažu interes izvesti će se privod do objekta potpuno o trošku izvođača radova, kao pripremu za buduće priključenje na optički internet, te se time ne obvezuje korisnika na ugovaranje usluge, već će on to moći u bilo kojem trenutku te sa bilo kojim operaterom koji nudi usluge optičkog interneta na tom području.

žp

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Policija objavila detalje prometne, poginuli brat i sestra


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja