Nedjelja, 14. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

Roditelji i učenici OŠ Župa dubrovačka spremni i na bojkot nastave do uredjena dvorane

10.10.2013.


Predstavnici učenika, roditelja i učitelja Osnovne škole Župa Dubrovačka pismom se obratilo ministru obrazovanja i sporta RH Željku Jovanović u kojem ga mole da se „svojim autoritetom i osjetljivošću na učeničke probleme zauzmete za rješavanje problema vezanog za izgradnju školske dvorane u OŠ „Župa Dubrovačka“.“
- Poštujući sve zakone i zakonske procedure dugo već željno iščekujemo završetak gradnje, ali već smo se svi umorili čekajući. Izveli smo generacije koje su  u osnovnoj školi proveli  uzaludno čekajući. Na žalost,  pokazali smo im da tko čeka , ne dočeka! Strpljenje naših roditelja je pri kraju i osjećaju da  trebaju kao građani poduzeti  mjere kojima će dati do znanja da stvari treba pokrenuti te da je moguće u demokratskom društvu doći do pravde i da je moguće postići zajednički cilj unatoč mnogim  administrativnim i drugim  zaprekama. Voljeli bismo svi riješiti problem na obostrano zadovoljstvo naših učenika, njihovih roditelja kao i djelatnika škole.
Vijeće roditelja Osnovne škole „Župa Dubrovačka“ na svojoj sjednici koja je održana 30.09.2013.g. između ostaloga raspravljalo je i o neodrživoj situaciji vezano za završetak izgradnje školske športske dvorane i održavanje nastave tjelesne kulture.
Izgradnja dvorane počela je u proljeće 2007.g. dakle prije šest i pol godina. Nakon godinu dana izvođač radova GP „Dubrovnik“ je odustao od posla i  završio u stečaju.
Trebalo je dvije godine da bi se nastavilo sa radovima (jesen 2010.g.), a ovaj put je izvođač GP „Fenix“ iz Slavonskog Broda. Rok za završetak radova je bio godinu dana, dakle kraj 2011.g. Međutim, gradilište je pusto i bez ikakvog nadzora već  dvije godine.
Inače, dvorana je 95% završena. Ostali su radovi na okolišu, postavljanje unutarnjih vrata i sanitarija, malo keramičarskih i radova na bojanju, povezivanje telefona i vatrodojave i nabavka manjeg dijela opreme u kojoj je najveća stavka nabavka koševa. Ostalu opremu su u protekloj godini financirali Općina i Županija.  Završetak izgradnje se još ne nazire, a imamo neslužbene informacije da i drugi izvođač odustaje od radova i da je pošao u stečaj.
Priča za sebe je kvaliteta do sada izvedenih radova, jer dvorana prokišnjava na mnogo mjesta.
U međuvremenu je otvorena nova zgrada škole (travanj 2008), a nastava tjelesne i zdravstvene kulture se i dalje odvija u staroj zgradi škole u neprimjerenoj dvorani od 150 m2 i udaljenoj 6-7 minuta hoda. Dakle učenici svaki sat pješače po lokalnoj cesti na nastavu tjelesne kulture po jugu, buri, kiši, suncu, ugrijani, znojavi i mokri, a često mokri i od kiše. Od sata na hodanje i presvlačenje izgube najmanje 15-tak minuta. O opasnostima na vrlo prometnoj cesti da i ne govorimo.
Nastava se često ni ne odvija u navedenoj dvorani zbog lošeg vremena, nego u učionicama, tako da učenici razgovaraju, igraju „čovječe ne ljuti se“ ili neke druge aktivnosti koje su primjerene učionici, a ne dvorani.
Danas je nastava tjelesne i zdravstvene kulture postala primarna i neophodna zbog načina života djece. Ista potiče rast i razvoj učenika, psiho-motoričke sposobnosti i poboljšava opće stanje učenika, a učenicima OŠ“Župa Dubrovačka“ je ta mogućnost prikraćena.
Bit ćemo prisiljeni odustati od slanja djece na nastavu tjelesne kulture u ovakvim uvjetima, a kao znak nezadovoljstva, ako treba i bojkotirati ostalu nastavu.
Nadamo se da će te nas ozbiljno shvatiti, odgovoriti nam, i poduzeti odgovarajuće radnje.
Isto se tako nadamo se da ćete pronaći vremena i  zauzeti se za našu školu te nam pomoći presjeći ovaj gordijski čvor, stoji u pismu kojeg potpisivaju predsjednica Vijeća roditelja Nikolina Pavić, te predsjednica Školskog odbora  Davorka Bronzić.

 

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Dan žalosti u Općini Gradac zbog pogibije Katarine i Stjepana Đerek


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja