Srijeda, 29. svibnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

VEZANA KO KOZA: Muzejski primjer telefonske pale prijeti stanovnicima dijela Kupara

15.05.2023.


Ako je suditi po viđenom komunalna infrastruktura, odnosno telefonske instalacije, u Kuparima su izgleda na razini istoj kao i da su postavljene, bit će prije gotovo pola stoljeća.

 

Mještanima dijela Kupara, koji žive u Vukovarskoj ulici, iza benzinske crpke, to i nije toliko smetalo dok neki dan tom uskom prometnicom nije prošao veći kamion i slomio kabele pa tako više od pola naselja nema telefonskog, ni internetskog signala. Od udarca kamiona koji je povukao kabele opasno se nagnula i telefonska pala, koja je inače više za muzeje a ne gradske ulice. Nije ni čudo što se toliko nagnula i prijeti vozačima i prolaznicima, jer se sad javno vidi da je za pitosporu bila tek vezana kabelima. Kažu – vezali su je ko kozu.

 

Kad je kamion potrgao kabele došla je policija koja je zatvorila promet tom prometnicom dok župski komunalci nisu privremeno sanirali nastali problem. Daljnji posao je na djelatnici T-coma, ali oni ne dolaze. Zapravo, pričaju nam stanari, došli su jedanput, ali bez puno alata i materijala, te sa starom drvenom palom punom crvi, pa im je nisu dali postaviti. Stanari su nam pokazali i šaht za uzemljenje te komunikacijske infrastrukture pitajući se zar je moguće da se u današnje vrijeme ponovno stavljaju drvene pale i kabeli koji vise po zraku, dok je sve spremno za podzemno postavljanje.    

 

Ljudi su ljuti i frustirani i boje se što bi se moglo dogoditi da pala potpuno padne. Vozila se više ne parkiraju ispod nje, a strijepe i za sigurnost djece jer se nikad ne zna, kad će zapuhati primjerice jači udar vjetra i srušiti je na pod.

 

kšc

Najčitanije (7 dana)

Petar Srijemsi, dobitnik Nagrade Župe dubrovačke zahvalio svima
ZA DAN OPĆINE: Grašo u Kuparima, Stipanićev u Srebrenom...
Ministar Bačić rekao kako je Župa primjer u cijeloj Hrvatskoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja