Subota, 13. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

AUTOCESTA: Bačić: Dionica od Dola do Osojnika mogla bi krenuti do kraja godine

31.05.2023.


Do kraja ove godine mogla bi krenuti izgradnja punog profila brze ceste od Dola prema Osojniku. Prema riječima potpredsjednika Vlade i ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branka Bačića, ovaj tjedan će se u njegovom ministarstvu održati sastanak vezano uz izhođenje potrebne dokumentacije kako bi se što prije krenulo u realizaciju projekta izgradnje ceste od Dola do Osojnika.

 

Ističući kako se sada provode mnoge odluke sa sjednice Vlade koja je početkom veljače 2019. godine bila u Dubrovniku i koje imaju dalekosežan utjecana na razvoj Dubrovačko – neretvanske županije, Branko Bačić je naglasio:

 

„ Od tih smo odluka završili strateški projekt izgradnje Pelješkog mosta, te spojili dva dijela Hrvatske, te izvukli jug Hrvatske iz prometne izolacije. Gradimo prometnice i luke, te zračnu luku, a posebno nam je važan nastavak izgradnje mreža autoceste do Dubrovnika.“, rekao je Bačić. Naglasio je i kako je nedavno imao sastanak s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem te čelnicima Hrvatskih autocesta i Hrvatskih cesta, kao i dubrovačko-neretvanskim županom Nikolom Dobroslavićem , te dodao:

 

„Na tom smo sastanku prošli kroz projekte Dubrovačko – neretvanske županije za koje već postoji odluka Vlade. Jedan od njih i autocesta za što postoji i Studija opravdanosti koja je bila temelj da se prije 13 godina donese lokacijska dozvola, te građevinska za dio od Dola do Osojnika,“ rekao je Babić te posebno naglasio kako je zahvaljujući dobrom kreditnog rejtingu Hrvatske tvrtka Hrvatske autoceste dobila povoljne kredite s puno manjom kamatom nego prije što bitno smanjuje trošak pri osiguranju sredstava za nastavak gradnje.

 

„Na Hrvatskim autocestama je da pripreme svu potrebnu natječajnu dokumentaciju kako bismo nastavili s izgradnjom mreža autocesta, kako od Ploča do Dubrovnika, ali posebno od Dola do Osojnika sa priključnom cestom na Pelješki most.“, rekao je također potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić.

 

ŽP

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Policija objavila detalje prometne, poginuli brat i sestra


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja