Petak, 19. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

Uređeno multifunkcionalno sportsko dječje igralište u Mandaljeni

05.08.2023.


Prije par dana dovršeno je uređenje multifunkcionalnog dječjeg i sportskog  igrališta u naselju Mandaljena u Općini Župa dubrovačka. Autor navedenog igrališta je arhitektonski ured Proto-arch, a radove na izgradnji igrališta, rasvjete i neophodnom uređenju odvodnje izvela je nakon provedenog postupka javne nabave, tvrtka Tehnogradnja d.o.o.Vrijednost svih radova uključujući i cjelovito uređenje sustava odvodnje oborinskih voda bila je 206.000  eura s uključenim PDV-om.

 

Cilj je bio postići maksimalno moguću iskoristivost prostora s obzirom da je oblik parcele bio longitudinalan, izdužen u smjeru sjeveroistok-jugozapad, a sve u svrhu kako bi igralište imalo što veći izbor načina korištenja za aktivnosti na otvorenom te popratnih sadržaja.  Također, namjera je bila ostvariti dobro osmišljen prostor  koji će postati mjesto okupljanja, sporta i druženja lokalnih građana i djece.

Koncepcijsko rješenje projektiranog područja sadržava jednu polovicu košarkaškog igrališta, trkaću stazu uzduž cijele jedne stranice igrališta, dječje igralište sa raznim spravama za djecu, slobodnom površinom za igranje te tribinama za gledatelje. Sredinom cijelog igrališta je provučena hortikulturalna menadrirajuća traka sa stablima od neplodnih murvi koja osigurava potreban hlad u ljetnim mjesecima, a njen sjeverozapadni  dio završava balansirajućom gredom od drva bagrema (robinia pseudoacacia). Površina platoa košarkaškog igrališta i slobodnog prostora za igranje su izvedene asfaltom u boji, dok je dječje igralište izvedeno u antitraumatskoj lijevanoj gumenoj podlozi kojom se omogućuje sigurnost pri korištenju. Također na dijelu dječjeg igrališta su smještene kugle raznih veličina predviđene za igranje koje su obložene antitraumatskom gumenom podlogom. Tribine za gledatelje se nalaze u sjeveroistočnom dijelu igrališta te svojom pozicijom i oblikovanjem predstavljaju ulazni prostor u igralište i pozornicu za razna događanja lokalnog karaktera. Tribine su također oplemenjene hortikulturom sa dva stabla te zajedno sa prilaznom rampom čine prostor koji djeca mogu kreativno koristiti za igranje.

Glavni prilaz igralištu je sa sjeveroistočne strane preko glavnog ulaza na tribine i prilazne rampe, dok je još jedan ulaz osiguran sa sjeverozapadne strane preko stepeništa koje direktno ulazi na košarkaško igralište. Prilazna rampa sa sjeveroistočne strane se koristi i kao  pristup osobama sa smanjenom pokretljivosti.

Općina Župa dubrovačka nastavlja s ulaganjem u sportsku infrastrukturu te je u tijeku natječaj za izvođenje radova za uređenje multifunkcionalnog dječjeg i sportskog igrališta u naselju Čibača, a dovršena je izrada projektne dokumentacije za sanaciju i uređenje sportskog i dječjeg igrališta u naselju Gornji Brgat.

 

 

Najčitanije (7 dana)

Albanka koja je skrivila prometnu nesreću ide u istražni zatvor
Plenković u Dubrovniku na središnjem izbornom skupu HDZ-a
DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja