Subota, 13. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Unatoč bankrotu vlasnika, Pepco ostaje u Župi i Hrvatskoj

08.08.2023.


Iako je najveći dioničar Pepco-a bankrotirao izgleda da neće biti puno posljedica na poslovanje tog europskog  lanca trgovina odjećom i proizvodima za kućanstvo koji je jako popularan u Hrvatskoj a jedna od trgovina nalazi se i u župskom Sub Centru, te u robnoj kući Srđ u Dubrovniku.

 

Prema pisanju čeških medija dioničari iz Steinhoff Internacionala, kompanije koja u svom vlasništvu ima čak 72 posto dionica, odlučili su likvidirati tvrtku jer je vlasnik bankrotirao.

 

Steinhoff International je multinacionalna holding kompanija koja se fokusira na maloprodajni sektor s naglaskom na prodaju namještaja i kućanskih potrepština. U probleme su upali 2017. godine kada je računovodstvena revizija otkrila niz nepravilnosti pa je šef tvrtke Markus Jooste bio prisiljen odstupiti. Kada su se istrage proširile i na nekoliko drugih zemalja, otkrivena su ponavljanja računovodstvenih prevara. Unatoč tome, češki portal piše kako su uspjeli isplatiti 447 milijuna eura vanjskim stranama te redovito isplaćivati bonuse menadžerima.

 

Iz kompanije tvrde kako ta događanja neće utjecati na Pepco Grupu N.V. (Pepco), koja je već nekoliko godina odvojena od Steinhoffa. Poručuju kako  Pepco posluje kao samostalna, uspješna tvrtka s vlastitim financiranjem i snažnom bilancom"

 

Prvi Pepco otvoren je 1999. u Poljskoj, tamo ima 1217 trgovina, a u cijeloj Europi više od tri tisuće. Posluju u 18 europskih zemalja, imaju oko 29 tisuća zaposlenika, a mjesečno ih posjeti 28 milijuna klijenata. Pepco Croatia je financijsku godinu završio s dobiti od 16,6 milijuna. U 2021. neto dobit im je iznosila 63,4 milijuna kuna.

 

žp

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Policija objavila detalje prometne, poginuli brat i sestra


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja