Četvrtak, 7. prosinca 2023.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Crna kronika /    Sve vijesti iz rubrike Crna kronika

Dolijao motociklist koji je mjesecima uznemiravao Župljane i Dubrovčane

28.08.2023.


Nakon što se nije zaustavljao na zvučne i svjetlosne signale, policija je u Zatonu zaustavila mladog vozača koji već mjesecima noćnom vožnjom remeti mir građana Dubrovnika i Župe dubrovačke.

 

Prema policijskom izvješću, policijski službenici Postaje prometne policije Dubrovnik su prošli tjedan u Lozici , uočili motocikl bez registarske oznake na kojem se nalazio vozač i putnica. Iako su zvučnim i svjetlosnim signalima pokušali zaustaviti motocikl, isti je nastavio vožnju čineći pri tom niz prometnih prekršaja, ali je sustignut i zaustavljen u Zatonu.Prometnom kontrolom je utvrđeno kako motociklom, kojem je valjanost prometne dozvole istakla krajem 2020. godine,  upravlja maloljetnik koji nema položen vozački ispit za kategoriju vozila kojim je upravljao. Osim toga, kod maloljetnika je pronađena i manja količina marihuane.
 


Maloljetnik je odveden u prostorije policije, gdje je, uz prisustvo majke, testiran na droge te je utvrđeno kako je pozitivan na prisutnost marihuane u organizmu.
 


Također je utvrđeno kako je tijekom posljednjih nekoliko mjeseci remetio noćni mir građana vozeći motocikl na kojem je napravio preinake u ispušnom sustavu (auspuhu) čime se tijekom vožnje stvara velika buka, a o čemu je policija zaprimila veći broj dojava građa s područja  Dubrovnika, Mokošice, Župe dubrovačke i Rijeke dubrovačke.
 


Zbog niza počinjenih prometnih prekršaja, odnosno zbog ne postupanja po znakovima policije, ne postupanja po prometnim znakovima, nepropisnog pretjecanja, vožnje nepropisnom brzinom, zbog ne kretanja sredinom kolničke trake, vožnje bez upisane položene kategorije u vozačku dozvolu, vožnje neregistriranog motornog vozila i bez valjane prometne dozvole,  kao i zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga te Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira protiv spomenutog maloljetnika slijedi optužni prijedlog.

 

žp

Najčitanije (7 dana)

FESTA: Zar nije Libertas mogao Župljanima, Konavljanima i Primorcima osigurati besplatan prijevoz
Novo igralište kraj škole na Mljekari
KUPARI: Telefonska pala popriječila ulicu, nitko je ne mrda


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja