Četvrtak, 30. studenog 2023.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Crna kronika /    Sve vijesti iz rubrike Crna kronika

U ŽUPI: Dvojac iz Srbije iznajmio sobu i nakon nekoliko dana pobjegli

07.09.2023.


Jedan od neželjenih događaja za svakom privatnog iznajmljivača je kad pobjegnu gosti bez da su platili. Naravno, nakon spoznaje da se to upravo tebi dogodilo, prva reakcija je poći u policijsku postaju…

 

To se dogodilo jednom privatnom iznajmljivaču iz Župe dubrovačke (podaci poznati redakciji)  koji je na pet dana primio dvojicu srpskih državljana. Oni su došli s dva vozila jedno slovenskih registarskih oznaka, a drugo srpskih, ali to potonje već od drugogi dana nije bilo na parkingu.

 

„Kad su došli prvi su dan platili sto eura za dva dana i rekli da će ostala tri dana platiti njihova firma za koju rade. Nešto su govorili da odlaze Trebinje, jer da tamo imaju nekog posla. Nisam se zapravo time puno bavio jer i nije moj posao brinuti  gdje i zašto odlaze. Mada mi je bilo malo čudno da spavaju u Župi dubrovačkoj a imaju nekog posla u Trebinju, gdje bi im spavanje svakako bilo jeftinije.“, priča nam ovaj Župljanin koji je tu dvojicu gostiju uredno prijavio u sustav E-visitor. To znači da ima sve podatke o gostima pa čak i fotografiju te registraciju auta.

 

Osvanuo je i peti dan a dvojice Srba nije bilo, a na parkingu ni vozila mariborskih oznaka.

 

„Brzo smo supruga i ja shvatili što se dogodila. Nisu nam platili 150 eura a najgore nam je bilo zbog posebnog ključa koji su odnijeli sa sobom. Tim se ključem otključava više brava i sad moramo mijenjati cijeli sustav. Onako ljutit sam pošao na Grudu na policiju i prijavio kazneno djelo. Očekivao sam brzu reakciju policije, možda da ih zadrže na granici, ali ništa od toga. Inspektor je uzeo moju izjavu i rekao mi da će biti podignuta prijava, ali da ne očekujem puno. I onda mi se pravi hladni tuš dogodio kad sam već krenuo s Grude put Župe. Bio sam negdje oko Cavtata, zazvonio mi je telefon i javio mi se inspektor s novom informacijom. Rekao mi je da je provjerio i da su iz državnog odvjetništva odbili daljnji postupak jer da se počinjena šteta dijeli na dva počinitelja, te da je manja od po tisuću kuna.“, priča privatni iznajmljivač iz Župe te nastavlja:

 

„Ma jasan mi je potez tog državnog odvjetnika, za njih je to mali iznos s kojim se ne žele baviti. Ali pitam se što napraviti kad se ovako nešto dogodi. Je li stvarno sve – „pojeo vuk magare“ ili se  može nešto napraviti. Znači li ovo da sad nas troje može poći u trgovinu i ukrasti stvari u iznosu od 2990 kuna i nikome ništa. Znači ova dvojica Srba su sigurno znala da im hrvatska država ne može ništa i odlučili su „mrtvi – hladni“ iznajmiti sobu, ne platiti je i poći. Možda su sad i u nekog drugog privatnog iznajmivača u Župi, Cavtatu ili Gradu, ma mogli su poći bilo gdje. A sustav im ne može ništa. Ili što se može napraviti da bi se ovakvi slučajevi sankcionirali“, pita se ovaj Župljanin.

 

KŠC

Najčitanije (7 dana)

Na Brgatu Trebinjac uhvaćen s gotovo 20 kilograma kokaina, sproveden u zatvor
Božićna radionica: Jesu li čarobne župske kuglice
Libertasove usluge mogu se produžiti u Župi dubrovačkoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja