Utorak, 21. svibnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   info    |   đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

OPĆINSKO VIJEĆE: Župski vijećnici raspravljaju o brzoj cesti

14.09.2023.


Brza cesta glavna je točka dnevnog reda za večeras najavljene sjednice Općinskog vijeća Općine Župa dubrovačka.

 

Prema riječima župskog načelnika Silvija Nardellija  i Općinskog vijeće uputit će određene prigovore na Studiju.  Planira se i priprema Zaključka o potrebi izrade Idejnog rješenja, detaljne vizualizacije te dopune Studije utjecaja na okoliš i za dionicu - varijanta V2, odnosno ''gornja'' varijanta iznad Postranja.  

 

„Stanje prometa u Župi dubrovačkoj je iz godine u godinu sve teže. Prema podacima koje imamo s brojača prometa, broj auta raste i to u  velikom postupku što se povećalo  izgradnjom Pelješkog mosta. No, nije samo problem tijekom ljetne sezone, već i kroz cijelu godinu.  Činjenica je da  moramo naći neko rješenje i to brzo. Zato apeliramo na sve da se pronađe adekvatno rješenje koje će početi što prije s realizacijom. Moramo znati da će se do izgradnje te brze ceste čekati osam do deset godina. Što prije završimo priču oko utvrđivanja trase, Hrvatske ceste će prije započeti s izradom projektne dokumentacije i ostalih radnji kako bi ta izgradnja što prije počela.“, rekao je načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli, ističući kako se on zalaže za rješenje koje neće biti na štetu već na zadovoljstvo svih ljudi u Župi dubrovačkoj.

 

„Nisam za rješenje da imamo cestu koju Župljani neće koristiti.“, istaknuo je Nardelli, te dodao da ako dođe do izmjena projekta u dijelu trase kroz Grad Dubrovnik, odnosn Rijeku dubrovačku, da će to dovesti i do promjene projekta u dijelu Župe dubrovačke.

 

Inače, za večerašnju sjednici, oporbena stranka Župka pripremila je i Deklaraciju protiv projekta izgradnje dijela brze ceste kroz Župu dubrovačku.

Najčitanije (7 dana)

Policija upozorava: Četvero teško ozlijeđenih u jučerašnjim prometnim nesrećama
Knežević ulazi u Sabor i pojašnja za što će se zalagati


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja