Srijeda, 29. svibnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

BRZA CESTA: Članovi Župke nezadovoljni jer nije usvojena Deklaracija, optužuju HDZ i Nardellija

15.09.2023.


„Na sinoć održanoj 17. Sjednici Općinskog vijeća Općine Župa dubrovačka nije usvojena Deklaracija protiv projekta izgradnje dijela brze ceste Osojnik – Zračna luka Čilipi te je time varijanta V1b i dalje ostala na životu kao jedno od rješenja za izgradnju ceste. Ono što još više zabrinjava je razina nepoznavanja i nerazumijevanja ove  kompleksne teme te detalja samog projekta, kako vijećnika HDZ-a, tako i načelnika Silvija Nardellija.“, priopćili su Župke, oporbene stranke u župskom općinskom vijeću.

 

U priopćenju nadalje navode kako se predloženi Zaključak HDZ-a Župe dubrovačke, a koji se trebao odnositi na primjedbe na Studiju utjecaja na okoliš,  zapravo odnosi na primjedbe na Idejno rješenje po kojem je Studija rađena.

 

„Idejno rješenje je izradila tvrtka Geoprojekt d.d. iz Splita  2020. godine, pa se postavlja pitanje što je u međuvremenu radio načelnik Nardelli i Općina Župa dubrovačka. Zašto nisu reagirali na tehnička rješenja poput 17m visokog nasipa, gorostasnih čvorišta i brojnih drugih nedostataka koje varijanta V1b neosporno ima? Na to su morali reagirati prije početka izrade same Studije utjecaja na okoliš. Mogli su i morali reagirati i na to da se Studija utjecaja na okoliš radi samo za jednu varijantu. Sad kad su vidjeli da su se narod počeo buniti, probudili su se iz zimskog sna i odlučili reagirati na dokument koji je izrađen 2020. godine. A kad će reagirati na Studiju utjecaja na okoliš, to ostaje za vidjeti.

 

Usvojeni Zaključak nekome tko nije upućen u temu dobro zvuči, ali u naravi nema nikakvu pravnu težinu, niti ima jasan smisao. Po našemu mišljenju tome i služi; da se umiri dio nezadovoljnih stanovnika koji se protive izgradnji ovakve varijante ceste kroz Župu dubrovačku. Dodatna namjera je i da se zbuni ostatak stanovništva, pa da se sutra ne zna tko je za što.“, navode u priopćenju te ističu:

 

„Župska stranka izgradnju brze ceste drži prioritetnim projektom za razvoj šireg dubrovačkog područja,  međutim, ovakvo tehničko rješenje koje je predloženo varijantom V1b te spojnih cesta, smatramo štetnom i neprihvatljivom za održivi razvoj Župe dubrovačke, očuvanje kulturno-povijesne baštine, očuvanje krajolika, biljnih i životinjskih staništa, očuvanje vrijednog poljoprivrednog zemljišta te za kvalitetu života stanovništva Župe dubrovačke“, stoji na kraju priopćenja Župske stranke – ŽUPKA.

 

žp

Vezane vijesti

Župski vijećnice ne prihvaćaju predloženu trasu brze ceste...

Najčitanije (7 dana)

Petar Srijemsi, dobitnik Nagrade Župe dubrovačke zahvalio svima
ZA DAN OPĆINE: Grašo u Kuparima, Stipanićev u Srebrenom...
Ministar Bačić rekao kako je Župa primjer u cijeloj Hrvatskoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja