Srijeda, 17. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

Dubrovčani okupirali Sarajevo za doček Nove – četverodnevni aranžman za 821 kunu

06.01.2014.


I dok Facebook pršti od slika s dočeka Dubrovčana, među kojima je i dosta Župljana u Sarajevu i komentara kako se pola Grada prebacilo u glavni grad susjedni države, bosanskohercegovački mediji su se raspisali o slavlju Hrvata u sarajevskim hotelima i to za 210 konvertibilnih maraka.

 

Hoteli u Sarajevu i na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici bili su puni, a najveći broj onih koji su Novu godinu željeli dočekati u Sarajevu došli su iz Hrvatske, istaknula je Asja Hadžiefendić-Mešić, glasnogovornica Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

 

- Sarajevo je cijeli prosinac bilo top-destinacija za turiste iz regije. Smještajni objekti poput hotela "Maršal", "Holivud" i "Europa" za najluđu noć u godini bili su popunjeni. Osim velikog broja Hrvata, imali smo goste iz Slovenije, Srbije i značajan broj Crnogoraca. Posjetili su nas i turisti iz Njemačke i Italije. Novu godinu u BiH u velikom broju dočekali su i naši građani iz dijaspore, koji se ne evidentiraju kao turisti, ali sudjeluju u prihodu bosanskohercegovačkog  ugostiteljstva i trgovine - navela je Hadžiefendić-Mešić.

 

Prema njezinim riječima, hrvatske turističke agencije imale su veoma povoljne ponude za novogodišnju noć u BiH.

 

- Za mlade iz Hrvatske, posebno iz Dalmacije, ali i iz Zagreba, blagdansko Sarajevo je vrlo interesantno, a cijena od 821 kunu (210 KM) za tri noćenja u hotelu i autobusni prijevoz koju su nudile neke turističke agencije bila je vrlo povoljna. U turističkom info-centru pred sam doček bile su velike gužve, a turiste je najviše zanimalo gdje mogu pojesti dobre ćevape - kazala je Hadžiefendić-Mešić.

 

Dragan Mijić, rukovodilac za smještaj i prodaju u hotelu "Maršal", potvrdio je podatke iz Turističke zajednice, rekavši da je za najluđu noć hotel bio popunjen, te da je najviše Hrvata bilo iz Splita, Dubrovnika i Zagreba. 

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Dan žalosti u Općini Gradac zbog pogibije Katarine i Stjepana Đerek


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja