Nedjelja, 10. prosinca 2023.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Crna kronika /    Sve vijesti iz rubrike Crna kronika

OBUSTAVLJENO: Lučka kapetanija nije ni znala za koliko kajakaša traga

26.09.2023.


Lučka kapetanija Dubrovnik obustavila je potragu za kajakašima. Slučaj se razriješio nakon što su dvojica djelatnika agencija za iznajmljivanje jutros došla na Lokrum i prebrojala kajake utvrdivši da su svi na broju. I onda je zaključeno i da su svi kajakaša najvjerojatnije živi i zdravi.

 

„Na Lokrumu su pronađeni kajaci s kompletnom opremom, što nam daje za pretpostavku da taj kajak uopće nije bio u moru te da su se osobe koje su vozile redovnom linijom vratile s Lokruma“, rekao je lučki kapetan Mato Kekez.

 

 Prema njegovim riječima, za tim se ljudima tragalo i tijekom jutra iako se nije znalo o kome se radi.

 

„Mi i ne znamo tko su te osobe jer iznajmljivači kajaka nisu dužni vršiti popis osoba. A kako su kajaci nađeni na kraju,  odnosno kopnu, a imali smo i drugih indicija kao i razgovore s ljudima, odlučili smo obustaviti potragu“, kazao je kapetan Kekez.

 

Potvrdio je kako se u stvari nije točno ni znalo za koliko se ljudi i kajaka uopće traga. Bilo je, kaže, više iznajmljivača i više lokacija.  

„Nama je bitno skupiti točne informacije, a kad još nagrnu i novinari sa svojim pitanjima, onda sve ide sporije i to nam onemogućava efikasnu potragu“, rekao je Kekez, pokušajući na novinare „svaliti“ dio krivnje zbog loše organizacije potrage.

 

„Ukupno je bilo 19 kajaka, od kojih je jedan dio bio  dvosjed, ali ne znam točno koliko je bilo ljudi. Taj mi je podatak u uredu.“, dodao je lučki kapetan.

 

Odgovarajući na novinarska pitanja, kapetan Kekez je pojasnio kako iznajmljivači kajaka ne mogu snositi posljedice zbog ovih događanja, već da je odgovornost na onima koji su kajake iznajmili.

 

„Kajaci su legalno iznajmljeni, plaćeni i oni su koji su isplovili učinili su to na svoj rizik. Istina, iznajmljivači su im trebali sugerirati na vremenske prilike i oni tvrde da su to i napravili.“ , dodao je Kekez. Nadalje je rekao kako je jedna grupa kajakaša imala vodiča, kako to nalažu propisi, dok su vo troje, o kojima se ništa ne zna, najvjerojatnije isplovili posve samostalno, bez ikakve pratnje.

 

Problem u organizaciji potrage kada se nije znalo ni koliko je kajaka ni koliko je osoba na moru, mogao bi biti u činjenici da neki kajaci nisu ni prijavljeni, a za neke nisu ni izdani fiskalizirani računi.

 

„Rješavanja takvih prekršaja nije u našoj nadležnosti. Lučka kapetanija kontrolira sigurnost na moru“, rekao je dubrovački lučki kapetan Mato Kekez.

Vezane vijesti

Pronađen i deveti kajakaš, potraga proširena do Kalamote
DEFORA LOKRUMA: Pronađeno osam kajaša, potraga se nastavlja

Najčitanije (7 dana)

KUPARI: Telefonska pala popriječila ulicu, nitko je ne mrda
Promocija filma „Na pragu Grada – Župa dubrovačka u Domovinskom ratu“
Novo igralište kraj škole na Mljekari


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja