Srijeda, 29. svibnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Konavle:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Konavle info    |   Konavoski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Konavle / Konavle info /    Sve vijesti iz rubrike info

VELIKI DAN ZA OPĆINU KONAVLE: Donesena Odluka o financiranju OŠ Cavtat

13.10.2023.


”Ovo je veliki dan za Općinu Konavle i mene osobno, jednostavno sam sretan i ovo mi jedan od radosnijih dana”, riječi su kojima je općinski načelnik Božo Lasić komentirao Odluku Ministarstva znanosti i obrazovanja o financiranju projekta OŠ Cavtat na Rajkovom dolu.

 

Naime, Ministarstvo je za ovaj projekt Općini Konavle s datumom 11. listopada 2023. kao partneru dodijelilo 14.057.002,53 eura bespovratnih sredstava, a sada predstoji skoro potpisivanje Ugovora o dodjeli novca.

 

”Ovo smo čekali dugi niz godina, od početka mukotropnog rješavanja imovinsko-pravnih odnosa na Rajkovom dolu. Htio bih se zahvaliti Vladi RH, premijeru Andreju Plenkoviću, ministru znanosti i obrazovanja Radovanu Fuchsu, potpredsjedniku Vlade i ministru prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branku Bačiću, županu Nikoli Dobroslaviću, bivšem ministru Goranu Mariću, našoj bivšoj saborskoj zastupnici i državnoj tajnici u MZO-u Sanji Putici te svim onim ljudima, a puno ih je, koji su radili na realizaciji ovog projekta. Građevinsku dozvolu smo dobili ovog ljeta, a sada konačno i službeno možemo reći da ne postoje nikakve prepreke izgradnji škole i uvjeren sam da će radovi početi u sljedećoj godini”, rekao je načelnik Lasić.

 

Podsjetimo, projekt će se realizirati u dvije etape. Prva etapa podrazumijeva izgradnju kolno pješačke prometnice (oznaka profila 2C), kolnik širine 2 x 2,5 m + nogostup širine 1,6 metara duljine 200 metara, građenje potpornih kaskadnih zidova i to zapadni zid duljine 78,51 metara, istočni zid duljine 38,91 metra i sjeverni zid duljine 41,55 metara, te polaganje instalacija u trupu prometnice vodoopskrbnog cjevovoda, oborinske odvodnje, distributivna telekomuinikacija (TDK), elektroinstalacija i javna rasvjeta.

 

U drugoj fazi izgradit će se zgrada javne i društvene namjene koja se sastoji od zgrade škole s dvoranom etažnosti suteren, prizemlje i kat (S+P+1K), ravnog dijelom prohodnog krova, visine 11,90 metara mjereno od najniže točke uređenog terena uz zgradu do gornjeg ruba ravnog krova, ukupne bruto površine 7047,49 m2 te gradnja pripadajućih otvorenih sportskih terena, parkirališta i interne prometnice.

 

Vlada RH je u rujnu 2019. godine za potrebe izgradnje škole prepustila Općini Konavle zemljište na Rajkovom dolu.

Najčitanije (7 dana)

Petar Srijemsi, dobitnik Nagrade Župe dubrovačke zahvalio svima
ZA DAN OPĆINE: Grašo u Kuparima, Stipanićev u Srebrenom...
Ministar Bačić rekao kako je Župa primjer u cijeloj Hrvatskoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja