Nedjelja, 10. prosinca 2023.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

Kineski turistički agenti obilaze jug Hrvatske

03.11.2023.


U Dubrovačko-neretvanskoj županiji od 2. do 4. studenog boravi grupa od šest kineskih agenata. To putovanje je organizirano u suradnji s Europskom putničkom komisijom, Predstavništvom Hrvatske turističke zajednice u Kini, Glavnim uredom Hrvatske turističke zajednice, Turističkom zajednicom Dubrovačko-neretvanske županije, te turističkim zajednicama Grada Dubrovnika, Općine Konavle i Općine Ston. Realizaciju ovog putovanja značajno je pomogao i Hrvatski konzulat u Pekingu koji je po hitnom postupku izdao vize za putnike.

 

Prema priopćenju iz Županijske Turističke zajednice, ovo je prvo ovakvo putovanje iz Kine nakon 2019. godine, zbog zatvorenosti Kine za međunarodna putovanja koje je potrajalo sve do početka ove godine. Na putovanju sudjeluje 7 velikih kineskih agencija: HCG Shangai, UTour, China International Travel Service, China Travel Group, Guangzhou China Women International Travel i Tianjin Zhongxin, a pratnja su im direktorica predstavništva HTZa u Kini gospođa Franka Gulin i njezin asistent Chao Huang.

 

"Agenti su putovanje po Hrvatskoj i Sloveniji započeli obilaskom Dubrovnika i njegovih povijesnih i kulturnih znamenitosti, a posjet našoj županiji završit će obilaskom Stona, solane i Stonskih zidina i na kraju prelaskom preko Pelješkog mosta kojeg je izgradila upravo tvrtka iz Kine. Agenti su također obavili preglede više hotela i ostvarili izravne poslovne kontakte tim putem, a priredili smo im i kušanje naših eno-gastronomskih specijaliteta. 

 

Iz Predstavništva iz Kine imamo najavu više posjeta specijaliziranih agenata našoj županiji za proljeće 2024. godine. S obzirom na činjenicu da je prije Covid krize u inozemstvo putovalo 190 milijuna Kineza i pri tome su trošili čak 458 milijardi USD, a preferiraju putovanja prije i nakon ljetnih mjeseci, radujemo se novim poslovnim uspjesima iz ovog dijela svijeta.", stoji također u priopćenju iz TZ Dubrovačko-neretvanske županije. 

žp

Najčitanije (7 dana)

KUPARI: Telefonska pala popriječila ulicu, nitko je ne mrda
Promocija filma „Na pragu Grada – Župa dubrovačka u Domovinskom ratu“
Novo igralište kraj škole na Mljekari


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja