Utorak, 21. svibnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   info    |   đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / info /    Sve vijesti iz rubrike info

SJEĆANJA NA GROFOVE: I župski učenici na edukativnim radionicama

07.11.2023.


Mjesec studeni je najtužniji mjesec vezan za postrojbu Specijalne jedinice policije Grof. To je mjesec kada su u obrani Grada i Domovine izgubljeni životi petorice pripadnika te postrojbe, petorice prekrasnih mladića – istinskih heroja.

 

U obrani položaja na Bosanci 9. studenog 1991. godine vječnim su snom usnuli  Željko Raguž i Antonio Vatović, a tri dana kasnije 12. studenog 1991.  u obrani Komolca njihovi suborci Mario Mandić, Ivo Botica i Pero Nenada.

 

Osim polaganja vijenaca i paljenja svijeća na mjestima njihove pogibije prema pozivu kojeg dostavljamo u prilogu, ove godine Udruga specijalne jedinice policije Grof održati će i edukativne radionice i to 9. studenoga s početkom u 10:45 sati za učenike OŠ Župa dubrovačka, te   10.  studenoga u 8:50 sati za učenike OŠ Montovjerna.

 

Radionice  „Kultura sjećanja za sigurno sutra“ na temu uloge pripadnika Specijalne jedinice policije Grof u Domovinskom ratu učenicima će održati profesorice povijesti Tihana Biuk Magaš i Lovorka Krajnović Tot. Održavanje radionica financirano je sredstvima Javnog poziva Ministarstva hrvatskih branitelja.

 

Drugi po redu Memorijalni malonogometni turnir Grof održati će se u subotu, 11. studenoga 2023. na sportskom igralištu Župne crkve sv. Mihajla u Lapadu, a započeti će svetom misom u 12 sati za poginule Grofove i sve hrvatske branitelje i braniteljice u Domovinskom ratu.

 

Ova aktivnost financirana je iz Javnog poziva Grada Dubrovnika i Županije Dubrovačko-neretvanske.

 

žp

Najčitanije (7 dana)

Policija upozorava: Četvero teško ozlijeđenih u jučerašnjim prometnim nesrećama
Knežević ulazi u Sabor i pojašnja za što će se zalagati


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja