Srijeda, 29. svibnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

FOTO/KULTURA SJEĆANJA: Grofovi u župskoj školi

10.11.2023.


U organizaciji Udruge SJP Grof održane su ineraktivne radionice učenicima osmih razreda osnovne škole koji su kroz fotografije iz doba ratnih zbivanja i kroz vrlo zanimljivo interaktivno vođenje profesorice Biuk Magaš imali priliku saznati što su ratna zbivanja u Domovinskom ratu značila djeci tog doba i koja je uloga pripadnika Specijalne jedinice policije Grof bila u postizanju slobode i mira koje danas živimo. Radionice su održane u osnovnim školama Župa dubrovačka i Montovjerna.  

 

Udruga već petu godinu zaredom u suradnji s Tihanom Biuk Magaš, profesoricom povijesti u Gimnaziji Vladimira Nazora iz Zadra održava edukativne radionice pod nazivom „Kultura sjećanja za sigurno sutra“, a radionice su namijenjene učenicima/cama završnih razreda osnovnih škola kao i učenicima srednjih škola.
 
 

Tijekom radionice učenici imaju priliku kroz fotografije iz doba ratnih zbivanja i kroz vrlo zanimljivo interaktivno vođenje profesorice Biuk Magaš saznati što su ratna zbivanja u Domovinskom ratu značila djeci tog doba i koja je uloga pripadnika Specijalne jedinice policije Grof bila u postizanju slobode i mira koje danas živimo.
 
 

Pričajući iz osobnog iskustva djeteta hrvatskog branitelja i djeteta koje je proživjelo sve strahote rata profesorica Magaš kroz svoje radionice budi emocije poštovanja i suosjećanja prema onima koji su nam svojim žrtvama omogućili slobodu koju danas živimo s krajnjom porukom mira i činjenja dobra jedni drugima.
 
 

S iznimnim zanimanjem ove dvije radionice popratilo je 120 učenika OŠ Župa dubrovačka i 53 učenika OŠ Montovjerna koji su tijekom radionica imali priliku osobno upoznati i razgovarati s članovima Specijalne jedinice policije Grof kojima su postavljali brojna pitanja.
 
 

Pripadnici Specijalne jedinice policije Grof, nekada ujedinjeni u ratu, danas djeluju ujedinjeni u miru u sklopu Udruge specijalne jedinice policije Grof koja zahvaljujući silnom trudu predsjednika Udruge Nikice Lazarevića i dopredsjednika Hasiba Alibegovića, ali i svim ostalim članovima, svojim brojnim aktivnostima pomažu prije svega pružiti svu potrebnu pomoć članovima Udruge i održavati sjećanje i duboko poštovanje prema svemu onome čega su se ti ljudi, tada mladići, odrekli kako bismo mi danas živjeli u miru.
 

Udruga priprema i monografiju u kojoj će biti detaljno pojašnjena uloga SJP Grof, kako lokalno na dubrovačkim ratištima, tako i globalno na svim ostalim hrvatskim ratištima.
 

 
Podršku za svoj rad dobivaju od strane Ministarstva hrvatskih branitelja i Grada Dubrovnika.

 

žp

Najčitanije (7 dana)

Petar Srijemsi, dobitnik Nagrade Župe dubrovačke zahvalio svima
ZA DAN OPĆINE: Grašo u Kuparima, Stipanićev u Srebrenom...
Ministar Bačić rekao kako je Župa primjer u cijeloj Hrvatskoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja