Nedjelja, 10. prosinca 2023.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Crna kronika /    Sve vijesti iz rubrike Crna kronika

DORH: Krijumčari u Platu ukrcavaju ilegalce i prevoze ih dalje

16.11.2023.


U Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku su 13. studenoga, privedena i ispitana dvojica državljana Republike Hrvatske (1995. i 1981.), a 14. studenoga  jedan državljanin Republike Hrvatske (1993.) zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

 

Prema priopćenju iz DORH-a, postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 28-godišnjak dogovorio prijevoz nekoliko desetaka državljana Turske koji ne ispunjavaju uvjete ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj za novčanu naknadu od 30 eura po osobi, te je u tu svrhu 10. studenoga 2023. sklopio ugovor o najmu teretnog vozila.

 

Kako su nam pojasnili u dubrovačkom DORH-u, do podatka od 30 eura došli su kroz istragu i tim podatkom raspolažu „iz stanja spisa“, no to ne znači da su Turci za krijumčarenje upravo toliko i platili hrvatskim građanima.

 

Nadalje, iz DORH-a navode kako se osnovano sumnja da je 11. studenoga 2023., zajedno sa osumnjičenim 42-godišnjakom i osumnjičenim 30-godišnjakom odvezao to teretno vozilo u mjesto Plat gdje su u tovarni prostor  tog vozila, u kojem nije bilo nikakvih otvora, uveli više državljanina Turske, među kojima je bilo i djece, te ih prevezli do mjesta Čibača pri čemu je osumnjičeni 30-godišnjak upravljao tim vozilom dok se osumnjičeni 28-godišnjak kretao svojim vozilom ispred njega kako bi upozoravao na policijske kontrole. Osumnjičeni 42-godišnjak se svojim vozilom kretao iza teretnog vozila kako policijske ophodnje ne bi uočile da se u teretnom vozilu prevozi više osoba. Osnovano se sumnja da su dolaskom u mjesto Čibača tražili od turskih državljana da napuste vozilo ali su oni to odbili te su se nastavili sami kretati tim vozilom prema Splitu, ali su ih tijekom puta zaustavili policijski službenici.

Sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage je prihvatio prijedlog i osumnjičenicima odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 15. studenoga 2023. donijelo rješenje o provođenju istrage protiv osumnjičenika zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela iz čl. 326. st. 2. u svezi st. 1. Kaznenog zakona.

 

KŠC

Najčitanije (7 dana)

KUPARI: Telefonska pala popriječila ulicu, nitko je ne mrda
Promocija filma „Na pragu Grada – Župa dubrovačka u Domovinskom ratu“
Novo igralište kraj škole na Mljekari


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja