Nedjelja, 10. prosinca 2023.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

Sedmašica Marija Begović postigla odličan rezultat na natjecanju u čitanju

15.11.2023.


Nakon trogodišnje stanke u Sisku je održano  8. državno natjecanje u čitanju naglas na kojemu je nastupila učenica Osnovne škole Župa dubrovačka  Marija Begović kao predstavnica starije kategorije za Dubrovačko-neretvansku županiju uz mentoricu Tanju Galjuf. 

 

Marija je čitala ulomak iz romana Bijeli klaun Damira Miloša. Natjecanje se sastoji od uvodnog predstavljanja romana koji traje dvije minuta i čitanja odabranog ulomka romana u trajanju  tri minute. 

 

Ocjenjuje se kreativnost uvodnog dijela, izražajanost čitanja i primjerenost odabranog teksta. U prosudbenom povjerenstvu natjecanja  bili su Tomislav Baran, spiker Hrvatskog radija i govorni edukator, Daniel Berdais, voditelj i novinar  te Damir Ivanković, također medijski djelatnik. 

 

U starijoj kategoriji nastupilo je devetnaest natjecatelja iz devetnaest županija.  Uz glasove prosudbenog povjerenstva  mogla je glasati i publika putem poveznice na stranicama Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac te je uz troje nagrađenih po glasovima prosudbenog povjerenstva  dodijeljena i nagrada publike.  Marija je imala podršku svojih učitelja i učenika svoje škole jer se škola  uključila tijekom nastave  u online glasanje kao i na  prijenos natjecanja.  

 

Iako Marija nije osvojila nagradu publike, dobila je glasove povjerenstva te osvojila drugo mjesto na 8. državnom Natjecanju iz čitanja naglas! 

 

žp

Najčitanije (7 dana)

KUPARI: Telefonska pala popriječila ulicu, nitko je ne mrda
Promocija filma „Na pragu Grada – Župa dubrovačka u Domovinskom ratu“
Novo igralište kraj škole na Mljekari


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja