Nedjelja, 5. svibnja 2024.



Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Od ponedjeljka se zatvara most u Komolcu, promet se preusmjerava

11.01.2024.


Zbog radova na sanaciji Mosta Ombla od ponedjeljka 15. siječnja 2024. čitav će promet biti usmjeren na Most dr. Franja Tuđmana. Izvođač ovaj tjedan provodi pripremne radove te će se mostom do tada moći prolaziti uz semafore. Javni prijevoz će se do kraja ovog tjedna također odvijati preko Mosta Ombla, dok od ponedjeljka vrijedi novi režim, sukladno najavi iz Libertasa d.o.o. Također, upravo kako bi se omogućio nesmetan prolaz autobusima Libertasa, semaforska regulacija od ponedjeljka će biti postavljena i u naselju Lozica, kod skretanja za most.

 

Prvih nekoliko dana, kako bi nova dinamika krenula uz što manje zastoje, na punktovima na kojima se očekuju gužve bit će prisutno i Prometno redarstvo Grada Dubrovnika.

 

U situacijama kada zbog jakog vjetra dođe do zatvaranja prometa Mostom dr. Franja Tuđmana, izvođač će omogućiti prometovanje jednim prometnim trakom Mosta Ombla uz korištenje semafora. Ovakav režim prometa potrajat će do završetka radova, odnosno naredna četiri mjeseca.

 

Sanaciju Mosta Ombla vrijednu 494.302,50 eura provodi tvrtka Mar d.o.o. uz stručni nadzor Graf d.o.o.. Prema projektu Građevinskog fakulteta izradit će se nove armirano-betonske ploče, nova hidroizolacija mosta te izvesti novi asfaltni zastor, a radovi obuhvaćaju i izradu novog nogostupa i pješačke ograde. Kako je nedavno rečeno na konferenciji za novinare konstrukcija mosta je u jako dobrom stanju te ona nije obuhvaćena radovima.

 

žp

Najčitanije (7 dana)

PROMO: Otvoren japanski restoran u Gradu
OPĆINA ŽUPA: Kanalizacija se izlila zbog problema u kolektoru
ŠTO SE DOGAĐA: Izbila čista voda na stijeni na Banjama


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja