Utorak, 21. svibnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   info    |   đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

BMT: U Napulju se jedu dubrovačke slastice i pije pelješko vino

14.03.2024.


Na ovogodišnjem sajmu BMT koji se održava u Napulju od 14. do 16. ožujka Hrvatska je zemlja partner. Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije i Turistička zajednica Grada Dubrovnika zajednički izlažu na štandu Hrvatske turističke zajednice veličine 110 m2. Uz navedene turističke zajednice suizlagači na štandu su i: TZŽ Splitsko-dalmatinske, TZ Grada Zagreba, TZŽ Kvarnera s agencijom Katarina Line, Jadrolinija, TZŽ Zadarske, TZ Grada Raba i TZ Lopar, TZŽ Šibensko-kninske, Adria Dental Group, Amatori i Liburna Riviera Hoteli. 

 

Osim poslovnih sastanaka, u okviru poslovnog sajma BMT u Napulju, Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije i Turistička zajednica Grada Dubrovnika za sve svoje poslovne partnere i posjetitelje sajma organiziraju dvosatne eno-gastro prezentacije prvog i drugog dana sajma. Tijekom prezentacije eno-gastro ponude, talijanski putnički agenti moći će kušati slastice dubrovačkog kraja, kao što su kontonjata, hrostule, pandišpanj, suhe smokve, arancini i bruštulani mjenduli domaće proizvodnje članica Udruge Deša. Uz navedenu ponudu slastica, moći će se kušati i desertno vino, odnosno Prošek Bura – Ruža Dalmacije, Rukatac, Vinarije Bura / Mrgudić s poluotoka Pelješca.

 

Dubrovačko-neretvansku županiju je u 2023. godini posjetilo 45.178 turista iz Italije što je 5% više od ostvarenih dolazaka u 2022. godini, a ostvarili su 154.311 noćenja, odnosno 2% manje nego prethodne godine.

 

žp

Najčitanije (7 dana)

Policija upozorava: Četvero teško ozlijeđenih u jučerašnjim prometnim nesrećama
Knežević ulazi u Sabor i pojašnja za što će se zalagati


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja