Ponedjeljak, 15. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

POTPISANO: Kreće rekonstrukcija župske škole

21.03.2024.


Župan Nikola Dobroslavić potpisao je danas sporazum o zajedničkom ulaganju u Osnovnu školu Župa dubrovačka s načelnikom Općine Župa dubrovačka Silvijom Nardellijem i ravnateljem škole Antonom Jurkićem.

 

Riječ je o sporazumu kojim je ugovoreno da sve strane zajednički financiraju ulaganje u izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju i dogradnju Osnovne škole Župa dubrovačka i sportske dvorane vrijedne oko 180 tisuća eura. Dokumentaciju će u jednakom iznosu sufinancirati Županija i Općina.

 

Podsjetimo, u studenom 2023. godine izrađen je novi idejni projekt Rekonstrukcija i dogradnja OŠ Župa dubrovačka i sportske dvorane u svrhu prijave predmetnog projekta na financiranje u okviru poziva Izgradnja, rekonstrukcija i opremanje osnovnih škola za potrebe jednosmjenskog rada i cjelodnevne škole iz operativnog programa NPOO.

 

Dodajmo i kako je rekonstrukcija Osnovne škole Župa dubrovačka jedan u nizu projekata ulaganja u obrazovne ustanove na području Dubrovačko-neretvanske županije. Pred nama su i projekti nadogradnje i povećanja kapaciteta u školama u Veloj Luci i Pločama, kao i izgradnja potpuno nove Osnovne škole Stjepana Radića u Metkoviću. U listopadu 2023. godine potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Izgradnja i opremanje Osnovne škole Cavtat“ s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije. Završen je i idejni projekt za izgradnju i opremanje nove zgrade OŠ don Mihovila Pavlinovića u Metkoviću.

 

Upravni odjela za obrazovanje, kulturu i sport Dubrovačko-neretvanske županije, u suradnji sa školama kojima je osnivač, intenzivno je započeo s pripremom projektno-tehničke dokumentacije za sve škole koje održavaju nastavu u jednoj smjeni kako bi se njihovom rekonstrukcijom, nadogradnjom i modernizacijom izvršila prilagodba za održavanje cjelodnevne nastave po programu Ministarstva u koji sve škole moraju biti uključene do početka školske 2026./2027. godine. Za svaku školu potrebno je osigurati i opremiti kuhinju, blagovaonicu i školsku dovranu te urediti učionice, kabinete i inovativne prostore za učenje u skladu s nacionalnim propisima.

 

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Dan žalosti u Općini Gradac zbog pogibije Katarine i Stjepana Đerek


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja