Ponedjeljak, 15. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Gradski đir /    Sve vijesti iz rubrike đir

ŽARKOVICA: 500 novih sadnica na mjestu nekadašnjeg nelegalnog azila

21.03.2024.


Akcija pošumljavanja Žarkovice održana je danas uz sudjelovanje gradonačelnika Grada Dubrovnika Mata Frankovića i njegovih suradnika, djelatnika društva Vrtlar d.o.o. i učenika četvrtih razreda OŠ Montovjerna.

 

Uz gradonačelnika Frankovića u akciji pošumljavanja predjela na kojem se nalazio nelegalni azil za životinje sudjelovali su i njegova zamjenica Jelka Tepšić, pročelnice i pročelnici gradskih upravnih tijela, predstavnici gradskih ustanova i Gradskog vijeća te JVP Dubrovački vatrogasci.

 

Na području na kojem se nalazio nelegalni azil za životinje posađeno je sveukupno 500 sadnica sorti koje se tradicionalno nalaze na dubrovačkom području; 250 sadnica duba, 150 sadnica čempresa te 100 sadnica pinja.

 

Akciju je organizirao Grad Dubrovnik uz prvi dan proljeća, a sukladno ranijim najavama ozelenjavanja ovog dijela koji je prošle očišćen od velike količine otpada. Prethodno je, u suradnji s volonterima i udrugama s područja Hrvatske te uz podršku međunarodne organizacije Network for Animals, riješen 20 godina star problem nelegalnog i neregistriranog azila na Žarkovici u kojem je u neadekvatnim uvjetima živjelo više od 260 životinja. Svi psi su izliječeni, većina je udomljena, a samo manji dio njih preseljen je u prvi gradski azil za napuštene i nezbrinute životinje.

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Dan žalosti u Općini Gradac zbog pogibije Katarine i Stjepana Đerek


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja