Ponedjeljak, 15. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Crna kronika /    Sve vijesti iz rubrike Crna kronika

POSTIRA: Brzom intervencijom vatrogasaca izbjegnuta katastrofa

26.03.2024.


Sinoć je na brodu Jadrolinije Postira koja povezuje Dubrovnik i Elafite izbio požar koji je ugašen brzom intervencijom pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Dubrovnik.

 

„Odmah nakon dojave koja je bila u 19:31 sati na intervenciju je otišlo šest vatrogasaca s tri vozila. Vatra je izbila na dimnjaku broda, odnosno došlo je do zapaljenja čađe, koja je tu skupljala. Požar je brzo satiran i ugašen u 19.50 sati. Naši vatrogasci su ostali još neko vrijeme dežurati za svaki slučaj“, rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović, te naglasio:

 

„Bila je to zahtjevna i složena intervencija koja je srećom brzo riješena. Ne daj Bože da se vatra proširila i da je došlo do velike katastrofe s materijalnim i ekološkim posljedicama, a druge mogućnosti neću ni spominjati. Upravo je zbog toga bitna brza vatrogasna reakcija“.

 

Međutim, požar na dimnjaku Postire nažalost nije rijetkost, a kako se mnogi sjećaju, vatru su često gasili članovi posade.

 

Potvrđuje to i zapovjednik Simović koji kaže kako najvjerojatnije postoji problem s izgaranjem motora, ali da se nastali problemi svaki put riješe na vrijeme, ta kako je i posada uvijek spremna na takvu vrstu intervencije.

 

„Najbitnije je brza intervencija jer u suprotnom posljedice mogu biti katastrofalne. Sjećamo se da smo imali takvih slučajeva i to kad se zapalila jahta Kanga  između otočića Olipa i Malog Vratnika, kao i još jedna jahta u Stonu“, napominje županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović.

 

kšc

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Dan žalosti u Općini Gradac zbog pogibije Katarine i Stjepana Đerek


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja