Nedjelja, 23. lipnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Županija:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Županija info    |   Županijski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Županija / Politika i gospodarstvo /    Sve vijesti iz rubrike Politika i gospodarstvo

SDP objavio kandidate, kakvu poruku šalje Dubrovniku

27.03.2024.


Objavivši liste za parlamentarne izbore SDP je izazvao i nezadovoljstvo svojih članova, posebno u najjužnijoj izbornoj jedinici. Tako je već i prije objavljivanja lista, Mišo Krstičević čelnik ŽO SDP Dubrovačko-neretvanske županije i gradonačelnik Ploča a koji preko tjedna živi u Splitu gdje radi kao kirurg u tamošnjoj bolnici rekao kako na toj listi vidi neujednačenost, te da ne može baš osigurati sinergijski učinak. Krstičević je rekao i kako splitski SDP-ovci imaju mogućnost  preferencijalnog glasovanja. 

 

Na listi nisu dobro plasirani dubrovački SDP-ovci, zapravo tek je predsjednica dubrovačkog SDP-a i gradska vijećnica Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu, kojeg mnogi nazivaju i počasnim. Mnogi se pitaju kakvu to poruku predsjednik SDP-a Peđa Grbin šalje Dubrovniku, drugom najvećem gradu u toj izbornoj jedinici.

 

Nositelj liste u 10. izbornoj jedinici jest Splićanin i to stranački veteran Ranko Ostojić, nekadašnji ministar unutarnjih poslova. Međutim, čak četiri od 14 mjesta su „dali“ stranci Centra gradonačelnika Splita Ivice Puljka s kojoj splitski SDP i nije baš u najboljim odnosima. Centar je dobio drugu i petu poziciju, koje slove kao prolazne, te sedmo i 11. mjesto. Centar još nije obznanio tko je tko od njih na listama koalicije Rijeke pravde. 

 

No, kako je Centru pripalo već drugo mjesto za očekivati je da će se tu naći ime Marijane Puljak, dosadašnje saborske zastupnice. Podsjetimo, Viktorija Knežević iz Dubrovnika je u razgovoru za Juginfo kazala kako očekuje visoko mjesto na toj listi. Ako se situacija nije promijenila, upravo bi ona mogla biti na petom mjestu, što zapravo ovisi o ambicijama bračnog para Puljak.

 

Na trećem mjestu je gradonačelnica Supetra na Braču Ivana Marković, gradonačelnica bračkog Supetra i onda tek na četvrtom mjestu kandidat iz Dubrovačko-neretvanske županije, koja sa Splitsko dalmatinskom županijom čini 10. izbornu jedinicu.  

 

Šesta je načelnica Općine Vela Luka Katarina Gugić, sedma pozicija pripada Centru, dok je na osmom mjestu splitski pedijatar Joško Markić. Osma je gradonačelnica Korčule Nika Silić Maroević, a deveta Gordana Muhtić, predsjednica Gradskog vijeća Makarske. Netko iz Centra je na 10. mjestu, a onda ide načelnik općine Gradac Matko Burić, pa predsjednica Foruma mladih SDP-a Split te Rafaela Matić, a posljednja je čelnica dubrovačkoj SDP-a i gradska vijećnica Anita Bonačić Obradović.

 

kšc

Najčitanije (7 dana)

Policija o okolnostima teške prometne nesreće u kojoj je poginuo motociklist
ŽUPA ODSJEČENA: Veliki zastoj prometa zbog prometne na magistrali, teško i preko Brgata pa i kroz Gruž


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja