Srijeda, 29. svibnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Grad:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Grad info    |   Gradski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Grad / Grad info /    Sve vijesti iz rubrike info

Biskupova poruka za Uskrs 2024.: Uskrsli Krist je život naš

30.03.2024.


Ljubljena braćo i sestre!

Život nije slučajna stvarnost. Bog svojim dahom daruje čovjeku život kao najveću vrijednost. On, vječno živ, izvor je i gospodar života: „U njemu doista živimo, mičemo se i jesmo“ (Dj 17, 28).

Današnje vrijeme nosi sa sobom brojna dostignuća i izazove kojima se  uvijek iznova pokušava omogućiti što kvalitetniji život. Svakodnevno smo usmjereni na poboljšanje naše stvarnosti, na traženje novih puteva u postizanju onoga što često nazivamo srećom, odnosno sretnim životom. Međutim, nekoć je davno pojašnjeno da je sreća savršeno stanje koje se postiže sjedinjenjem svih dobara, a danas se itekako opravdano pitamo: „Imamo li sva ta dobra i jesmo li doista sretni?“ Isus gleda drukčijim očima i toliko puta nas svojim riječima upozorava da nema toga blaga koje je vrjednije od života, ali onoga života koji On navješćuje, života u Njemu koji počinje ovdje i sada, a nastavlja se u vječnosti, jer „Bog nam je dao život vječni; i taj je život u Sinu njegovu. Tko ima Sina, ima život; tko nema Sina Božjega, nema života“ (1 Iv 5, 11-12). Možda bismo i mi trebali poput apostola Tome jednostavno i ponizno reći: Gospodin moj i Bog moj, Bog moj i sve moje, jer Bog je jedino dobro koje usrećuje, najviše dobro koje ispunja dušu i daje mir.

Paradoksalnost svijeta i čovjeka očituje se, s jedne strane, u djelovanju protiv života, prekidom dara života, a s druge strane, željom da se život produži što je više moguće. Sve više je i odustajanja od života, počevši od svakodnevice i bijega u različite ovisnosti do želje da se svjesno, na ovaj ili onaj način, prekine nit života. I u takvim situacijama Bog nam govori: „Danas preda te stavljam: život i sreću, smrt i nesreću. Život, dakle, biraj!“ (Pnz 30, 15. 19).

Ljudski je plašiti se poniženja, patnje i smrti. U tim trenucima teško je pronaći mir. Zatvaramo se i navaljujemo kamen na svoje srce koje je uplašeno, jer u životnim borbama često gubimo, pa i od smrti. Zasigurno se tada pitamo poput Marije Magdalene i pobožnih žena: „Tko će nam otkotrljati kamen s groba?“. Tko će nas pustiti na Izvor života, tko će nam pokazati put, uvesti nas u istinu i darovati nam život? Isus Krist je odgovor na sva naša pitanja. On sam je rekao: „Ja sam Put i Istina i Život: nitko ne dolazi Ocu osim po meni“ (Iv 14, 6).

Doista, Kristovo uskrsnuće pobjeda je nad grijehom i smrću te cilj i svrha našega života. Vjera u uskrsnuće temelji se na vjeri u Boga koji nije „Bog mrtvih nego živih“ (Mk 12, 27). Uskrs je radost, život i sreća u Božjem kraljevstvu. Budimo ustrajni u svakodnevnim pobjedama nad svime što nas udaljuje od Krista. Budimo vjerni nadasve malim Uskrsima – nedjeljama, susretu sa Životvorcem. Neka nam ništa ne bude važnije od Krista uskrsloga! Sretan Uskrs!

Najčitanije (7 dana)

Petar Srijemsi, dobitnik Nagrade Župe dubrovačke zahvalio svima
ZA DAN OPĆINE: Grašo u Kuparima, Stipanićev u Srebrenom...
Ministar Bačić rekao kako je Župa primjer u cijeloj Hrvatskoj


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja