Ponedjeljak, 15. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

FOTO: Na Dupcu na semaforu i vozila koja idu s Ploča u Lapad

09.01.2014.


Semafori su od danas na Dupcu do daljnjega, pa se tim dijelom magistrale prometuje jednom trakom. S druge strane sva auta koja s Ploča, točnije na potezu od vatrogasaca do Zlatnog potoka idu prema Lapadu ili Gružu ili bilo gdje prema zapadu, ne mogu od utorka preko Pila, nego moraju  ići na Dubac i tu se okrenuti prema Grada, jer ukoliko to naprave na vidikovcu u prekšaju su i mogli bi biti kažnjeni po takulinu.

 

 

Na Dupcu se nastavljaju radovi na infrastrukturi za buduće Groblje Dubac, a u iza Minčete se na postavljanju kabelskog raspleta HEP-a.

 

 

I onda kolone. Lako je iz Župe put Grada, čeka se možda pet do deset minuta, ni toliko. Ali za doć put Župe, puno je veći problem.

 

 

Danas prije četiri sata, znači prije nego što krenuli svi koji idu s posla doma u Župu i Konavle, kao i oni koji rade na Pločama a žive negdje prema zapadu, kolona vozila je bila skoro do vidikovca.

 

 

Ovi koji voze doma u Župu ili u Konavle i nisu izgledali toliko nervozni, ali kako je bilo vozačima kojima je i onako bilo preko glave što moraju ponovo na vidikovac, pa se onda ni tamo ne smiju okrenuti, već trebaju na Dubac, a onda ih još uhvati velika kolona. A možda samo moraju poći s Ploča do Lapada. A i autobusom je također problem jer Libertasova „osmica“ također ide na Dubac, a „petica“ ne prometuje do završetka radova.

 

 

Možda da ipak Hrvatske ceste u čijoj je nadležnosti magistrala, dozvole i nađu privremenu mogućnost za okretanjem vozila na vidikovcu, kako su to već tražili gradski komunalci. 

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Dan žalosti u Općini Gradac zbog pogibije Katarine i Stjepana Đerek


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja