Ponedjeljak, 15. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Župa:    Politika i gospodarstvo    |   Sport    |   Crna kronika    |   Župa info    |   Župski đir    |   

Mali oglasi

Početna / Župa / Župa info /    Sve vijesti iz rubrike info

Županija u župsku školu lani uložila 570 tisuća kuna

11.01.2014.


Dubrovačko – neretvanska županija uložila je tijekom prošle godine u OŠ Župa Dubrovačka ukupno 570 tisuća kuna, od čega je 300 tisuća kuna uloženo u rekonstrukciju krova, a s 270 tisuća kuna je nabavljena sportska oprema, izvjestila je pročelnica za obrazovanje, kulturu i sport Marijeta Hladilo.

 

 

Županija je u 2013. godini u kapitalne projekte za osnovnoškolske i srednjoškolske ustanove te u ostale programe  uložila oko 8  milijuna kuna. 

 

 

Osim kapitalnih i investicijskih ulaganja, što je iznosilo oko 7 milijuna kuna, DNŽ u svom proračunu osigurava i sredstva za programe prevencija u školama, školske projekte, pomoćnike u nastavi i sredstva za stipendiranje 81 učenika i studenta u iznosu od 1,07 milijuna kuna, pa  se u obrazovanje u 2013. godini uložilo ukupno 8,07 milijuna kuna.

 

 

U ovoj godini   za obnovu i uređenje objekata i prostora Ekonomske i trgovačke škole i Obrtničke škole u Dubrovniku uloženo je 420 tisuća kuna . Riječ je o obnovi i izolaciji krova, sanaciji oštećenog zida pročelja i temeljnog zida podrumskih prostorija, te uređenje školskog dvorišta s parkiralištem. 

 

 

Završeni su i radovi na ostalim školama na području županije kao što su: nastavak 2. faze dogradnje škole u SŠ Petra Šegedina u Korčuli (500 tisuća kuna), rekonstrukcija objekta tj. uređenja dijela krovišta i pročelja objekta uz suglasnost Konzervatorskog odjelu u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića (također 500 tisuća kuna) zatim rekonstrukcija sustava za centralno grijanje u SŠ Metković (200 tisuća kuna) te sanacija hodnika, zidova, obnova stolarije  uređenje školskog  igrališta u Gimnaziji Dubrovnik u vrijednosti od 200 tisuća kuna. Županija je i u 2013. godini provela objedinjenu javnu nabavu za sve osnovne i srednje škole te učeničke domove za nabavu računalne i uredske opreme ukupne vrijednosti 730 tisuća kuna.

 

 

U OŠ Smokvica sufinancirali smo izgradnju športske dvorane čije se otvaranje planira u prvoj polovici ove godine. Veći iznosi novčanih sredstva uloženi su i u OŠ Primorje (300 tisuća kn za rekonstrukciju sustava za centralno grijanje), OŠ Gruda (200 tisuća kn za izmjenu stolarije), OŠ Opuzen (100 tisuća kn za izmjenu unutarnje i vanjske stolarije), OŠ Cavtat (200 tisuća kn za završetak rekonstrukcije krova) te OŠ Petra Kanavelića (250 tisuća kn za izmjenu stolarije i centralno grijanja).

 

 

Cilj nam je, navela je  Hladilo, poboljšanje uvjeta učenika i nastavnika u školama te smo ulagali i ulažemo u izradu projektne dokumentacije  za nadogradnju i izgradnju novih škola i sportskih dvorana.

 

 

- Budući smo sada članica EU te imamo mogućnost korištenja strukturnih fondova aktivno se prijavljujemo na pozive Ministarstva regionalnog razvoja kako i MZOS  na koje smo do sada prijavili škole za koje imamo ishodovane potvrde na glavni projekt , i to za nadogradnju SŠ Metković, izgradnju SŠ Korčula, Srednjoškolskog centra "Pod Prišnicom" u Pločama, OŠ Pržine u Metkoviću, sportsku dvoranu Gimnazije Dubrovnik za koje smo izradili i studije predizvodljivosti.

 

 

Također smo prijavili i dvije sportske dvorane (SŠ Blato i OŠ  Ston) te Turističko-ugostiteljsku školu Dubrovnik. Za TUS smo pri izmjenama i dopunama GUP-a grada Dubrovnika zatražili i usuglasili sa gradom Dubrovnikom novu lokaciju koja bi trebala biti na predjelu Babina kuk-a. To je jedan od preduvjeta koji se moraju realizirati prije početka izrade prostorne dokumentacije, kao i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa budući je zemljište u vlasništvu RH za koju smo tada od strane  DUUDI zatražili darovanje zemljišta.  Projekti  su izrađeni na način koji bi omogućio školama održavanje nastave u jednoj smjeni, ali i osigurao još kvalitetnije izvođenje i nastave i sportskih aktivnosti – zaključila je Marijeta Hladilo.

Najčitanije (7 dana)

KOJA TUGA: Roditelji došli na mjesto gdje su im sinoć poginula djeca
Ako idete na Elafite – rezervirajte Postiru
Dan žalosti u Općini Gradac zbog pogibije Katarine i Stjepana Đerek


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja