Subota, 20. travnja 2024.Početna


Aktualno


Župa


Grad


Konavle


Županija


Zanimljivosti

Mali oglasi

Početna / Aktualno /

Pčelarske udruge: Pomor pčela u Hrvatskoj

11.01.2014.


Pčelarske udruge Propolis i Pčelinjak te Hrvatska poljoprivredna agencija (HPA) pozvale su sve hrvatske pčelare da hitno ispune upitnik o ovogodišnjim gubicima pčela i dostave ga HPA, jer s terena stižu informacije o naglom slabljenju brojnih pčelinjih zajednica i njihovom odumiranju.

 

 

Kako navode iz tih pčelarskih udruga, toplo vrijeme može uzrokovati dosad nezapamćene gubitke na pčelinjacima diljem Hrvatske.
 


Stoga se pozivaju svi pčelari, i oni koji imaju i koji nemaju gubitke, da ispune anketni upitnik o gubicima pčelinjih zajednica u 2013/2014. godini te da ga hitno dostave u Hrvatsku poljoprivrednu agenciju.
 


Upitnik se može dobiti elektronskom poštom ako se kontaktira HPA ili udruga "Pčelinjak", a anketa je, kako navode, važna jer se bilo kakva akcija može poduzeti tek kad se prikupe egzaktni podaci o stvarnom stanju pčelinjeg fonda u Hrvatskoj u ovom trenutku.
 


Agronomski fakultet u Zagrebu pristigle upitnike će obraditi i analizirati, te po potrebi dati preporuke o širim aktivnostima ukoliko prikupljeni podaci potvrde crne vijesti o enormnim gubicima pčela, navodi se u priopćenju.

Najčitanije (7 dana)

DIP: Kako se glasalo u Župi dubrovačkoj
DIP: U Dubrovniku HDZ-u preko 57 posto, Možemo ne prelazi prag
HDZ premoćno pobjeđuje na jugu Hrvatske


Izdavač:

Župski portal d.o.o.
Put za Petraču 1
20207 Mlini
OIB: 89930037338

Impressum:
Kate Šutalo Cvjetković, glavna urednica

© Župski portal d.o.o.
ISSN 1849-1863


Kontakt:

tel/fax +385 20 411 896
mob. +385 98 345 900

e-mail: info@zupskiportal.hr

Marketing:
e-mail: marketing@zupskiportal.hr

Uvjeti korištenja


Početna
Aktualno
Župa
Grad
Konavle
Županija
Zanimljivosti

Ove stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića. Pročitajte više: Uvjeti korištenja